Karfiolovo-brokolicové placky s mozzarellou pečené v rúre

Karfiolovo-brokolicové placky s mozzarellou pečené v rúre
  • 07.10.2022
  • Redakcia .

Ako zaradiť do jedálnička viac zeleniny chutným spôsobom? Z rôznych druhov zeleniny sa dajú pripraviť napríklad chutné placky, na ktorých si dozaista pochutnajú aj najväčší odporcovia zeleniny. My prinášame tip na karfiolovo-brokolicové placky s mozzarellou pripravené v rúre, ktoré sú nielen chutné, ale aj zdravé a plné vitamínov a dôležitých živín. Zelenina je vo všeobecnosti dobrým zdrojom vlákniny, ktorá je nevyhnutná pre správnu činnosť čriev. 

Tieto karfiolovo-brokolicové placky chutia fantasticky aj samotné, no vychutnať si ich môžete aj ako prílohu, prípadne k vareným zemiakom alebo nejakého jogurtovému dipu. Ako si ich vychutnáte, je už len na vás. Hor sa do pečenia!

Skúste aj: RECEPT: Kanapky so žĺtkovou a pečienkovou penou z Pečie celé Slovensko

Suroviny na karfiolovo-brokolicové placky:

  • 1 menšia brokolica
  • 1 menší karfiol
  • 400 g strúhanej mozzarelly
  • 3 vajcia
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • podľa chuti soľ, korenie, majoránka
  • olivový olej
  • podľa potreby strúhanka alebo mleté ovsené vločky

Postup prípravy karfiolovo-brokolicových placiek:

  • Ako prvé si brokolicu a karfiol rozdelíme na menšie ružičky a pripravíme ich na pare.
  • Keď je zelenina mäkká, vo väčšej miske ju popučíme vidličkou. 
  • K brokolici a karfiolu pridáme strúhanú mozzarellu, vajíčka, pretlačené strúčiky cesnaku a trochu olivového oleja (cca 1 PL).
  • Podľa chuti pridáme soľ, mleté čierne korenie a majoránku.
  • Dôkladne premiešame a podľa potreby zahustíme pár lyžicami strúhanky alebo mletých ovsených vločiek. Cieľom je hustejšia konzistencia, z ktorej sa budú dať tvarovať placky.
  • Z vymiešanej zeleninovej zmesi následne prstami tvarujeme placky a ukladáme ich na plech s papierom na pečenie.
  • Placky pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút. Následne ich otočíme a necháme aj z druhej strany dopiecť asi 10 minút.
  • Po ochladnutí môžeme podávať. Dobrú chuť!

Odporúčame: ​RECEPT: Kanapky s hľuzovkovou, hráškovou a krevetovou penou z Pečie celé Slovensko


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní