Máš plus size? Chudnúť či nechudnúť? Inšpiruj sa známymi ženami

Máš plus size? Chudnúť či nechudnúť? Inšpiruj sa známymi ženami
  • 20.06.2022
  • Zuzana Andrášová

Známe ženy sú v centre pozornosti mnohých médií. Verejne sa rieši najmä ich výzor, ale aj ich vzťahy a rodina. Mnohé z nich si musia o sebe prečítať lichotivé, ale aj tie nelichotivé titulky i celé články. Verejne sa rozoberá postava žien aj napriek tomu, že mnohé z nich sú už viacnásobnými matkami.

A nie každej žene sa podarí dostať do formy za 9 týždňov od pôrodu, ako sa to pri piatich deťoch podarilo Chontel Duncan.

Chontel Duncan

Zdroj: instagram.com/chontelduncan

Katka Koščová

V centre slovenských médií je speváčka Katka Koščová, známa tiež pod prezývkou Gaučaňa. Prešovčanka, ktorá sa stala prvou slovenskou Superstar, sa do centra pozornosti médií dostala kvôli postave v roku 2013 po svojom prvom pôrode.

Na začiatku tohto roka, kedy bola viditeľná prvá zmena, Katka na sociálnej sieti uviedla: „Teším sa vašej podpore, ale váha nikdy nebola témou, ktorej som sa chcela verejne venovať. Vždy to odvádzalo pozornosť od toho, čo som reálne chcela povedať, či urobiť. Nakoniec zostávala tá Koščová, ktorá sa príšerne oblieka a k tomu ešte aj príšerne vyzerá. Ten istý bulvár, ktorý ma dnes chváli a chce vedieť ako som schudla ma pri tej istej váhe akú mám dnes šikanoval pred rokmi. Chcú rozhovory a keď im povieme, že sa nebudem baviť o chudnutí povedia, že to asi neprejde cez redakčnú radu."

„Ja sa o tom nechcem baviť. Chápete. Roky som sa tvárila, že mi bodyshaming nevadí, lebo sú predsa dôležitejšie veci, ale pravdou je, že som tým veľmi trpela. Vyabstrahovať človeka na kus mäsa a opekať ho na ražni… Ale teda, pre tých, ktorí mi píšu správy a chcú vedieť ako na to. Každý má nejakú cestu a ja sa vôbec necítim povolaná dávať verejné odporúčania, na to je tu množstvo naozaj skvelých odborníkov, ktorí vedia, čo robia tak, aby nikomu neublížili," dodala.

Dnes Katka opäť púta pozornosť médií. Schudla ešte viac a je z nej krásna mamička, rovnako ako ňou bola po prvom i druhom pôrode.

Pozri aj: Lekár si ostro podal rodičov: Sú to slabosi, ich hlúposť spôsobuje deťom najväčšie utrpenie

Katka Koščová

Zdroj: instagram.com/katarina.koscova

Ewa Farna

Na českej scéne púta pozornosť česká speváčka s poľskými koreňmi Ewa Farna. Tiež na vlastnej koži zažila rôzne mediálne označenia svojej postavy. Otvorene priznala, že to už na ňu bolo priveľa. „Po mediálnej kyberšikane som podľahla emocionálnemu jedeniu," odhalila vo svojom novom projekte Telo. „Začala som sa podvedome obaľovať, aby som uchránila to najkrehkejšie vo vnútri," vysvetlila Farna svoje prejedanie.

Na kritiku médií reagovala aj piesňami s názvom „Mám boky jako skríň“ či „Telo“.

Dnes si svoje telo váži. Prezradila tiež, že ju to naučilo najmä tehotenstvo. „Najviac ma sebaláske naučilo tehotenstvo, ktoré na mojom tele zanechalo stopy. Som Ewa a toto je moje telo!" ozrejmuje speváčka a ukazuje svoje strie. Zároveň však prizvukuje, že kilá navyše nie sú dôsledkom nezdravého životného štýlu.

Ewa Farna

Zdroj: instagram.com/ewa_farna93

Adele

Zahraničné médiá sledovali kilá speváčky Adele, ktorá prešla značnou premenou. Za dva roky schudla desiatky kilogramov. Jej premena nebola jednoduchá. Priznala, že to bola drina, cvičila totiž trikrát denne. Dôvodom chudnutia však nebola nadváha. Speváčka sa chcela zbaviť úzkosti, keďže sa rozišla s manželom a musela to povedať synovi. Ďalším dôvodom bola jej závislosti od smartfónu.

„Cvičila som, aby som sa jednoducho cítila lepšie. Nikdy nešlo o chudnutie, chcela som byť silná a dopriať sama sebe čo najviac času, ktorý strávim bez telefónu. Začala som na ňom byť naozaj dosť závislá. Cvičila som dvakrát až trikrát denne... Takže som posilňovala ráno, potom som normálne išla na prechádzku alebo boxovala, potom som večer mala kardio cvičenia. Bola som vtedy doslova nezamestnaná, keď som toľko cvičila. Toto si proste každý dovoliť nemôže," vysvetlila minulý rok britská hviezda.

Neprehliadni: Predĺžte si postavu ako Victoria Beckham. Budete vyzerať úchvatne!

Adele

Zdroj: instagram.com/adele

Rebel Wislon

Procesom chudnutia si prešla aj Rebel Wilson. Herečka sa v roku 2020 rozhodla schudnúť, pretože sa túžila stať matkou. „Neurčila som si žiadnu cieľovú váhu. Chcem byť tou najzdravšou verziou samej seba,“ vysvetlila herečka. Za posledné dva roky sa jej však podarilo schudnúť 35 kilogramov. 

U Rebel nešlo len o diétu. Musela sa vysporiadať, podobne ako Ewa Farna, aj s emocionálnymi výkyvmi, ktoré u nej viedli k emocionálnemu prejedaniu.

Rebel Wilson

Zdroj: instagram.com/rebelwilson

Známe modelky so sexi krivkami

Medzi najpopulárnejšie zahraničné plus size modelky v súčasnosti patrí Ashley Graham. Niektorí jej odporúčali, aby schudla, pretože len tak sa môže stať úspešnou modelkou. Ashley to odmietla a aj napriek „neideálnej“ postave sa dostala na titulné strany Vogue, Sports Illustrated alebo Maxima.

Dnes je už trojnásobnou mamou. Jej telo poznačili tehotenstvá, ale aj napriek striám sa nedá od modelingu odradiť. „Sú dni, keď si poviem, že nie je nič, čo by som nedokázala. Potom však pozriem na svoje strie a zúfam si – veď som modelka spodnej bielizne, ako budem môcť robiť svoju prácu? Nakoniec si však pripomeniem, že nikdy som sa neprispôsobovala normám,“ zverejnila svoje pocity.

Bude ťa zaujímať: Elektronická PNka je už realitou. Má to však jeden háčik

Ashley Graham

Zdroj: instagram.com/ashleygraham

Slovensko má tiež svoje známe modelky bez „ideálnych“ mier. Patrí k ním mladučká Bratislavčanka Kristy Kúdelová, ktorá pracuje pre modelingovú agentúru Mix Model Management.

Modely predvádzala nielen na Bratislavských módnych dňoch, ale tiež v Nemecku, Španielsku, Taliansku, Českej republike či v Spojenom kráľovstve. Na modelingu najviac miluje cestovanie a spoznávanie nových ľudí.

Kristy Kúdelová

Zdroj: instagram.com/thisiskudelova

Modely známych značiek, ako napríklad Aerie, Adidas, Asos, Forever 21, H&M, Missguided a Target, predvádza modelka Barbie Ferreira. Z 25-ročnej New Yorkčanky, ktorá má brazílske korene, sa stala nová ikona mládeže. Okrem modelingu je Ferreira aj herečkou, ktorá hviezdi vo filme Eufória.

V roku 2016 sa jej neretušované fotografie a rozhovor pre kampaň Aerie stali virálnymi, vďaka čomu získala miesto v zozname 30 najvplyvnejších tínedžerov časopisu TIME.

Odporúčame: Syndróm Petra Pana alebo prečo niektorí muži nikdy nedospejú

Barbie Ferreira

Zdroj: instagram.com/ barbieferreira

Je teda len na vás, či sa rozhodnete schudnúť, alebo prijmete svoje telo také, aké je. Vždy však myslite na svoje zdravie – nielen to telesné, ale aj psychické.

Zdroj foto - úvodná koláž: instagram.com/ewa_farna93, adele, thisiskudelova, barbieferreira


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní