Ježko v sne a jeho kŕmenie či držanie v rukách - čo to znamená? Bol ježko biely alebo čierny?

Ježko v sne a jeho kŕmenie či držanie v rukách - čo to znamená? Bol ježko biely alebo čierny?
  • 03.06.2023
  • Michaela Kožáková

Sny odpradávna fascinujú nielen tých, ktorým sa snívajú, ale aj vedcov, filozofov a psychoanalytikov. Tí sa snažia odhaliť ich význam a skryté posolstvo. 

Prečo sa vám snívajú sny? Vo všeobecnosti sa predpokladá, že sny pomáhajú telu aj mysli odpočívať. Slúžia tiež na udržanie spánku a neutralizujú pôsobenie negatívnych vonkajších vplyvov.

Niektoré teórie tvrdia, že sny odrážajú naše priania a túžby, ale aj strach. Iné výskumy zase zistili, že sny pomáhajú upevňovať pamäť. Tak či onak, každý z nás máva sny a dokonca i nočné mory, ktoré nám nedajú spávať.

V našich snoch sa môžu objavovať rôzne predmety, javy či scenáre. Sny o smrti, peniazoch, páde alebo sny o lietaní patria medzi tie najčastejšie. Niekedy sa v nich objavujú i zvieratá, ako napríklad ježko. Aký význam má toto zviera vo vašich snoch? Čo znamená, ak sa vám sníva o tom, že kŕmite alebo držíte ježka v rukách?

Neprehliadni: Sen o koňoch: Čo symbolizuje biely či čierny kôň v tvojom sne?

Ježko v sne

Podľa snára ježko v sne môže mať rôzne významy. Môže ísť o náznak nedokončených záležitostí či dosiahnutia vytúženého úspechu prekonaním veľkých ťažkostí a prekážok. Mláďa ježka v sne zase naznačuje problémy na pracovisku, ale aj v rodine či v partnerskom živote.

Nájdenie ježka v lese predpovedá zoznámenie sa s osobou, ktorá vám pomôže vo vašom kariérnom postupe. Chovať ježka ako domáceho miláčika znamená, že vo svojom bdelom živote stretnete zaujímavého človeka, ktorý na vás urobí obrovský dojem.

Výklad snov pichliače ježka vysvetľuje ako znak postoja človeka k realite, ako aj vplyv ostatných na samotného snívateľa. 

Držať ježka

Podľa snára držať ježka na rukách je symbolom pozitívnych zmien. Môže ísť o lepšiu prácu, získanie vyššieho platu alebo úspešné zvládnutie skúšok v škole.

Takýto sen naznačuje, že ľudia, ktorí nemajú šťastie v láske, by si mohli čoskoro nájsť partnera. Pre tých, ktorí sú v dlhodobom vzťahu alebo v manželstve, to znamená, že k nim pribudne nový člen rodiny.

Kŕmiť ježka v sne

Snár kŕmenie ježka v sne interpretuje ako pripomienku toho, aby ste sa prestali skrývať a nedovolili, aby vás vaše obranné mechanizmy vzdialili od ľudí, na ktorých vám záleží.

Takýto sen máte pravdepodobne preto, lebo ste boli v minulosti mnohokrát zranení niečím správaním, takže teraz len tak niekomu nedovolíte, aby sa k vám priblížil. Často však práve kvôli tomuto premeškáte príležitosti byť šťastný a milovaný.

Popichanie ježkom

Snívalo sa vám o tom, že ste sa v sne popichali na ježovi? Podľa snára popichanie ježkom je predzvesťou zrady. Niekto z vášho blízkeho okolia, váš priateľ alebo člen vašej rodiny, sa vás chystá oklamať a zradiť.

Na základe tohto sna sa nevyhnete ani urážkam a nepríjemným slovám. Ak vám po popichaní zostala rana, znamená to, že zrada bude mať dlhodobé dôsledky.

Mŕtvy jež v sne

Snár mŕtveho ježka v sne vysvetľuje ako znak toho, že sa niečoho vzdáte. Môže to byť nápad alebo projekt, na ktorom pracujete už dlho. Doteraz ste verili v jeho ziskovosť, no ako čas plynie, ste stále viac presvedčení o tom, že ste sa mýlili.

Pozri aj: Sen o chrobákoch: Mala by si sa mať na pozore alebo sa tešiť na nové výzvy?

Biely a čierny ježko v sne

Videli ste v sne bieleho alebo čierneho ježka? Podľa snára biely ježko v sne predstavuje spokojnosť. Takýto sen naznačuje, že dosiahnete pokojný a šťastný život bez väčších problémov. Vidieť bieleho ježka vo svojom sne tiež znamená, že môžete zažiť vážnu zmenu vo svojom živote a touto zmenou si splníte svoje sny.

Čierny ježko v sne symbolizuje váš strach a neschopnosť čeliť problémom. Sen, v ktorom ste videli čierneho ježka vyjadruje to, že chcete utiecť od osobných povinností alebo problémov. Nechcete im čeliť a vyriešiť ich. 

Sen o morskom ježkovi

Takýto sen je veľmi zriedkavý, no vo všeobecnosti má negatívny význam. Morský ježko v sne predpovedá cestu alebo výlet, ktorý nebude veľmi príjemný.

Niektoré výklady snov zase tvrdia, že ide o varovanie, aby ste si v podnikaní dávali pozor na poctivosť vášho partnera. Online snár zase upozorňuje na to, aby ste sa mali na pozore pred svojimi nepriateľmi.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní