VIDEO: Estetické tejpovanie tváre – prečo používať tejpy aj na tvári?

Stretli ste sa už niekedy s tejpami? Ak ste mali napríklad nejaké zranenie šľachy alebo svalu, tak možno aj áno. Aplikácia tejpov, respektíve tejpovanie, sa najčastejšie uplatňuje v rámci športu a športového lekárstva, no rovnako pri rehabilitáciách po úrazoch a celkovo pri terapiách zameraných na riešenie problémov s pohybovým aparátom. Tejpovanie predstavuje fyzioterapeutickú metódu, ktorá spočíva v lepení tejpovacích pások na rôzne časti tela, napríklad na koleno, ramená, tiež chrbát. Prečo však tieto pásky vôbec na telo lepiť?

Ak sú aplikované správne, môžu pomôcť uvoľniť preťažené svalstvo, prípadne ho spevnia pred náročnejšou fyzickou aktivitou. Môžu prinášať úľavu od bolesti aj opuchov. Vedeli ste však o tom, že tejpy je možné využívať aj v oblasti tváre? S lektorkou a školiteľkou tvárovej jogy Zuzkou Ondrisovou sa na problematiku tejpovania tváre pozrieme bližšie vo videu. 

Odporúčame: VIDEO: Rýchla masáž tváre na ranné i večerné ošetrenie pleti

Na čo sú dobré tejpy na tvári?

Lektorka a školiteľka tvárovej jogy Zuzka Ondrisová sa vo svojej praxi dlhoročne venuje viacerým metódam prirodzeného omladzovania pleti a neinvazívneho boja proti vráskam. Pleť napomáhajú udržiavať mladistvú nielen rôzne cviky a masáže, ale napríklad i také bankovanie a rovnako aj spomínané tejpovanie, ktoré predstavuje pomerne mladú a neznámu techniku. Aké účinky môžu prinášať tejpy pravidelne aplikované v oblasti tváre, napríklad v okolí očí, na krku alebo čele? V prvom rade prispievajú k prevencii tvorby vrások a ochabovania svalov na tvári. Priaznivý vplyv však majú aj na tok lymfy. 

K tvorbe vrások výraznou mierou prispieva nadmerná mimika. Ak s obľubou stále zdvíhate obočie, alebo to neraz s výrazmi tváre priam preháňate, tejpovanie vám môže pomôcť. Aplikovaný tejp totiž pomáha výraznú mimiku zmierňovať. Ak si chcete vyskúšať tejpovanie na vlastnej tvári, alebo sa chcete o tejto technike dozvedieť viac, sledujte naše video. Dozviete sa v ňom všetko potrebné!

Ďalšie informácie o tvárovej joge a lektorke Zuzke Ondrisovej, jej kurzoch či prednáškach, nájdete na www.tvarovajoga.sk.

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE