Terapia pre citlivú pleť: GERnétic uvádza týždennú upokojujúcu kúru v ampulkách SENSI BOOST

Terapia pre citlivú pleť: GERnétic uvádza týždennú upokojujúcu kúru v ampulkách SENSI BOOST

Francúzska kozmetická značka GERnétic otvára rok 2022, kedy oslávi 15 rokov na Slovensku, heslom „Harmónia krásy a zdravia“. Prvá tohtoročná novinka roka bude mať totiž za úlohu nastoliť rovnováhu citlivej pleti, ktorá sa výrazne odrazí na kvalite jej vzhľadu. Problém senzitivity patrí medzi tie najpálčivejšie. Trápi až sedemdesiat percent žien v západnej populácii. U mužov je to až päťdesiat percent.  Týždenná upokojujúca kúra v ampulkách SENSI BOOST bude pôsobiť na tolerančný limit pleti a zníži produkciu protizápalových cytokínov. Podporí tak odolnosť, zdravý vzhľad a komfort pleti. Pomôže pri začervenaní aj pocitmi svrbenia. A to len za jeden týždeň.

Ing. Andrea Trčková, výkonná riaditeľka zastúpenia GERnétic pre Českú a Slovenskú republiku v súvislosti s uvedením nového produktu povedala: „S problematikou precitlivenej pleti sa v kozmetických salónoch GERnétic stretávame na dennej báze. Prípadov podľa našich skúseností pribúda. Klientky a klienti nás kvôli tomu vyhľadávajú čoraz častejšie. Zvyčajne vyskúšali množstvo rád a kozmetických prípravkov, ale nič z toho neviedlo k podstatnému upokojeniu pleti a odstráneniu nepríjemného stavu. Som veľmi rada, že môžeme predstaviť produkt, ktorý zvládne citlivú pokožku utíšiť a výrazne zlepšiť jej vzhľad aj komfort už počas jedného týždňa. Je to ďalší dôkaz, že so špičkovými produktmi francúzskej kozmetiky GERnétic udržiavame v rovnováhe krásu a zdravie pokožky tváre a celého tela. Vraciame bunkám energiu na harmonický súlad fyzickej aj psychickej podstaty organizmu. S rešpektom k jedinečnosti každého klienta.“

Pozri aj: VIDEO: Rýchle domáce liftingové ošetrenie pleti so značkou GERnétic

citlivá pleť

Zdroj: 84

Ako spoznáte citlivú pokožku a koho najviac ohrozuje?

Pnutie, pálenie, svrbenie, pocit horúčavy, nepravidelné začervenanie. To sú typické sprievodné javy, ktoré sa spájajú so senzitívnou pokožkou. Všetky sú v bežnom živote obťažujúce a obmedzujúce. Príčinou je zníženie tolerančného limitu kože. Ide o hyperaktivitu nervového systému kožných buniek. Na tejto hyperaktivite sa podieľajú nielen vplyvy prostredia a životného štýlu, ale aj genetické predispozície a stav vnútorného prostredia organizmu. S týmto problémom sa môžeme stretnúť pri všetkých typoch pleti, mastnej, zmiešanej aj suchej. Podľa európskych štatistík majú k hypersenzitivite pokožky sklon predovšetkým ženy so svetlými vlasmi, veľmi svetlou a jemnou pokožkou, ktorá nevytvára dostatočnú ochranu proti vonkajšiemu prostrediu.

„Citlivá pokožka nemá taký kvalitný hydrolipidový film, produkuje menej mazu, má tenučkú rohovú vrstvu a len nepatrné množstvo ochranných pigmentov. Je hyperaktívna, reaguje na normálne bežné podnety oveľa rýchlejšie a intenzívnejšie. Je veľmi zraniteľná nielen vonkajšími vplyvmi, ale aj stresom, nesprávnou životosprávou, hormonálnymi výkyvmi. Katastrofu pre takú kožu predstavuje nepriaznivé počasie – mráz, vietor, slnko, prílišné teplo, prudké zmeny teplôt, rýchly prechod z tepla do zimy a naopak,“ uvádza Alena Kimlová, hlavná firemná kozmetička a školiteľka GERnétic.

Nie je nič výnimočné, že s precitlivenosťou kože sa stretávajú aj muži. Zvyčajne zhoršuje kondíciu už aj tak skúšanej pokožky pravidelné holenie, ktoré narúša hydrolipidový film. Jeho poškodenie vedie k narušeniu prirodzených biochemických reakcií v koži. Dôsledkom je rýchlejší úbytok hydratácie a ľahší vstup dráždivých látok z okolia do hlbších vrstiev kože.

Zaujme ťa aj: Beauty poradňa GERnétic: Spomalenie starnutia pleti kvalitnou kozmetikou

SENSI BOOST

Zdroj: GERnétic

SENSI BOOST: Starostlivosť novej generácie pre senzitívnu pokožku

  • Fytomolekula Naringenin Chalcone bojuje proti zápalovým cytokínom

Pri kozmetickej starostlivosti o precitlivenú pokožku je potrebné zamerať sa na posilnenie a skvalitnenie hydrolipidového filmu, bunkovej súdržnosti a doplnenie hydratácie. V Laboratóriách GERnétic vyvinuli prípravok, ktorý však ide ešte ďalej, pôsobí na prozápalové cytokíny a tlmí ich aktivitu. Cytokíny sú bunkové signalizačné molekuly produkované bunkami imunitného systému. Majú za úlohu bojovať proti patogénom, ktoré prenikli do organizmu. A tak vzniká zápal.

Starostlivosť SENSI BOOST znižuje uvoľňovanie cytokínov vďaka prítomnosti fytomolekuly Naringenin Chalcone, ktorá sa získava zo šupiek paradajok. Ide o látku zo skupiny polyfenolov s vysokým antioxidačným potenciálom. Táto molekula redukuje pretrvávajúce začervenanie senzitívnej pokožky, chráni a utišuje podráždenie. V SENSI BOOST je ďalej obsiahnutý extrakt z ibiša lekárskeho, ktorý prispieva k rýchlemu zvlhčeniu pleti, zmäkčuje ju a upokojuje, pôsobí protizápalovo. Synergické pôsobenie týchto dvoch látok zabezpečuje, že sa pleti okamžite uľaví. Po týždni bude reaktivita viditeľne znížená a sfarbenie pokožky sa zlepší.

  • Parfumácia už pre citlivú pleť nie je prekážkou

Ampulky z ľahko rozlomiteľného skla sú plnené vysoko účinným sérom mliečnej fialovej farby. Ide o jeden z mála parfumovaných produktov, ktorý je určený na citlivú pleť. Jemná pudrovo kvetinová parfumácia bola zostavená tak, aby nedráždila ani tú najnáročnejšiu pokožku.

  • Koniec začervenania a podráždenia

Aktívne zložky pôsobia na pokožku dvojakým spôsobom. Redukujú začervenanie a expresne rýchlo upokojujú kožu. Molekuly séra sú upravené tak, aby sa sila jedinečných biotechnologicky získaných ingrediencií uvoľňovala postupne počas celého dňa. Tým sa novinka SENSI BOOST stará o komfort, predchádza nepríjemným pocitom pnutia. Zároveň pleť upokojuje a posilňuje jej prirodzené obranné mechanizmy, znižuje reaktivitu a citlivosť kože.

  • Aplikácia týždennej kúry SENSI BOOST

Ampulky sa nanášajú počas siedmych po sebe nasledujúcich dňoch, buď ráno alebo večer. Uvoľňovanie aktívnych látok sa odohráva po dobu 24 hodín. Sérum sa aplikuje na očistenú pleť tváre, krku a dekoltu. Po zapracovaní produktu nanášame ďalšie, zvyčajné prípravky.

Tip: Ak potrebujete S.O.S. pomoc pri upokojení pleti a túžite po okamžitom pocite komfortu, je možné ampulku aplikovať kedykoľvek počas dňa aj mimo týždennej kúry.

Neprehliadni: Beauty poradňa GERnétic: Je potrebné používať pleťové masky?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní