Počet osamelých nezadaných mužov rastie! Čo je príčinou?

Počet osamelých nezadaných mužov rastie! Čo je príčinou?
  • 22.09.2022
  • Veronika Nemčeková

Počet osamelých nezadaných mužov rastie! Heterosexuálni muži v mladšom a strednom veku sú podľa párového a rodinného psychológa Grega Matosa osamelejší ako kedykoľvek predtým.

Matos svoje tvrdenia publikoval v magazíne Psychology Today, pričom uviedol, že jednou z príčin sú prehnané nároky žien v partnerskom vzťahu.

Zadaní muži sú šťastnejší

Za posledných 30 rokov podľa Matosa enormne vzrástol počet dlhodobo slobodných mužov. Aj keď platí, že nemusíte byť vo vzťahu, aby ste boli spokojní, muži sú zvyčajne šťastnejší a zdravší, keď majú po svojom boku partnerku.

Psychológ tiež tvrdí, že heterosexuálne orientovaní muži to budú mať náročné aj počas najbližších rokov. Zodpovednosť padá na zoznamovacie aplikácie, nároky žien na fungujúci vzťah a nedostatočné komunikačné zručnosti mužov.

Prečítajte si: Sexuálne problémy: Čo je ich príčinou a ako sa im vyhnúť?

Zoznamovacie aplikácie

Využívanie zoznamovacích appiek je obľúbeným spôsobom, ako spoznať niekoho nového. Populárne sú po celom svete. Matos vychádzal pri svojich tvrdeniach z dát týkajúcich sa USA.

Veľkou nevýhodou aplikácií na randenie podľa neho je, že viac ako 62 % používateľov sú muži. Ženy teda majú prirodzene väčší výber, a tak sa „nezahadzujú“ len tak s niekým.

Konkurencia v online zoznamovaní je tvrdá a úspešné rande sú zriedkavejšie ako kedykoľvek predtým.

Vzťahové štandardy

Už vieme, že mužov je na zoznamkách viac ako žien. Tam ale problém, prečo chlapi cítia čoraz väčšiu osamelosť, údajne nekončí.

Situáciu komplikuje aj fakt, že nežné pohlavie je veľmi selektívne, a teda si vyberá, akého muža si pustí k telu.

Od žien vo veku 25 až 45 rokov Matos najčastejšie počúva, že uprednostňujú mužov, ktorí majú emocionálnu inteligenciu na vysokej úrovni, sú komunikatívni a zdieľajú rovnaké hodnoty ako ony.

Odporúčame: Kam ísť na prvé rande? Nebojte sa nevšedných miest!

Deficity zručností

Vytvorenie harmonického vzťahu si vyžaduje zručnosti, ktoré rodiny chlapcov mnohokrát neučia. A tak vstupujú do mileneckých a všeobecne partnerských vzťahov, v ktorých zas a znova zlyháva komunikácia a vytvára sa slabé emocionálne spojenie.

Zanedbané vzťahové zručnosti sťažujú nadväzovanie kontaktov a vedú k dlhším obdobiam, keď sú muži single. Skrátka, ženy chcú po svojom boku muža, ktorý s nimi dokáže komunikovať a bude im oporou. Ak to nenájdu u jedného, hľadajú ďalej.

Muži, nezúfajte!

Hoci závery Matosa neznejú veľmi optimisticky, vyzýva mužov, aby nestrácali nádej. Dôležité je, aby boli sami sebou, vážili si vlastný vnútorný svet a rešpektovali svoje nápady natoľko, aby ich dokázali efektívne komunikovať.

V prípade, že pociťujú menejcennosť alebo nedostatky, nemali by sa báť vyhľadať odbornú pomoc psychológov alebo koučov. Ak si však dajú záväzok sami k sebe, k ich duševnému zdraviu a druhu lásky, ktorý chcú vo svete vytvárať, majú podľa Matosa veľkú šancu, že ich čas a úsilie budú odmenené.

Pozri aj: Peniaze ako zabijak vzťahu: Ako riešiť finančné nezhody?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 05:50

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 05:50

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní