Tri skutočné dôvody, prečo ťa muž nepočúva

Tri skutočné dôvody, prečo ťa muž nepočúva
  • 26.06.2022
  • Zuzana Andrášová

Už sa vám určite stalo, že ste svojmu manželovi či partnerovi niečo v zápale vysvetľovali a zrazu on vypol. Z ničoho nič muž, ktorý vás aktívne počúval bol síce fyzicky stále pri vás, ale svojou mysľou sa niekde vytratil.

A to vie ženu poriadne rozčúliť – ak niečo vysvetľuje a niekto ju nepočúva. Aj takáto situácia následne vedie k mnohým partnerským nezhodám. Ako muža zmeniť? Odpoveď je jednoduchá. Nijako.

Bude ťa zaujímať: Máš jemné vlasy? Vyskúšaj ich umývanie metódou REVERSE HAIR WASHING

prečo muži klamú

Zdroj: Shutterstock®

Mužov nie je potrebné zmeniť

Carol Tuttle, terapeutka, matka piatich detí a babka desiatich vnúčat, autorka kníh o osobnom rozvoji, vysvetľuje, že mužov nie je potrebné meniť. Stačí, ak zmeníme, my ženy, vzorce a zvyky svojho správania.

Vo svojom blogu vysvetlila tri dôvody, prečo niekedy muži nepočúvajú.

1. Príliš veľa rozprávate

Mnohé ženy majú pocit, že sú nevypočuté. Tento pocit kompenzujú tým, že rozprávajú viac, ako je potrebné. Muži sú však schopní vnímať svoju manželku či partnerku intenzívne 10 až 15 minút. Akonáhle si žena všimne, že ju muž nepočúva, v snahe upútať jeho pozornosť rozpráva ešte viac. A to dokáže muža rozladiť. Ako to zmeniť?

Neveďte dlhý monológ. Skúste zhrnúť všetko, čo mu chcete povedať do niekoľkých minút.

Odporúčame: Každá práca má mať svoje hranice: Prečo ich neprekračovať a ako ich nastaviť?

ženy a muži

Zdroj: Shutterstock®

2. Hovoríte v nevhodný čas

Niektoré ženy túžia a žiadajú od svojich mužov, aby ich počúvali aj vtedy, ak sú zaneprázdnení niečím iným. Je prirodzené, že chcete jeho pozornosť, ale je potrebné si uvedomiť, že vám ju nebude venovať na 100 %, ak sa práve sústreďuje na niečo iné.

Ak mu teda chcete povedať niečo dôležité, počkajte na vhodnejší čas, alebo ho prácu nechajte dokončiť a následne mu to povedzte.

3. Už vopred veríte, že vás muž nebude počúvať

Ak ste sa našla v prvých dvoch bodoch, pravdepodobne sa nájdete aj v tom treťom, keď pomyslíte alebo poviete nahlas: „On jednoducho nikdy nepočúva!“ Ak si to dopredu myslíte, tak si len pripravujete pôdu na to, aby sa to opäť stalo.

Neprehliadni: Hľadáš si partnera? Zameraj sa na protiklady. Kouči vysvetľujú dôvody

muži a ženy

Zdroj: Shutterstock®

„Skončila som!"

Dobrá komunikácia je základom každého dobrého manželstva. Je preto v poriadku, že očakávate od manžela, že vám poskytne svoju pozornosť a vypočuje vás. Vysvetlite mu to však stručne a jasne v časovom rámci jeho pozornosti.

Keď skončíte, môžete mu povedať: „Skončila som.“ Muž sa možno opýta: „Naozaj?“ Ale nabudúce bude podľa Carol Tuttle ochotnejší počúvať.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Katarína Konečná 27.06.22 09:25

KK
karma
105.00

To je pravda :) Nemyslím si, že veta „Skončila som.“ pomôže.

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 27.06.22 14:02

IM
karma
100.00

Veru stava sa to si poviem vidim, že sa rozprávam sama zo sebou

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 27.06.22 21:13

karma
109.00

Tak toto je presne aj môj prípad . Niečo hovorím manželovi, vysvetľujem, prejdú 3 dni a on mi to začne hovoriť ako novinku :-D Hovorím mu, že ved som ti to hovorila a on mi povie, že si to nepamätá :-( No nenaštvalo by vás to ?

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní