Šperkové trendy pre rok 2023: Ktoré z nich by nemali chýbať v tvojej šperkovnici?

Šperkové trendy pre rok 2023: Ktoré z nich by nemali chýbať v tvojej šperkovnici?
  • 27.03.2023
  • Michaela Kožáková

Tak ako aj oblečenie či obuv podlieha móde, i v oblasti šperkov a doplnkov sa objavujú nové trendy. Kým oblečenie vyjadruje náš štýl a vkus, šperky sa považujú za osobnejší prvok.

Možno aj vy máte ten svoj obľúbený, ktorý nosíte každý deň, alebo nejaký kúsok s hlbokou sentimentálnou hodnotou. Často sa tieto osobné hodnotné šperky prikláňajú skôr na stranu individuálneho vkusu ako trendu. Určite sa však medzi nami nájdu aj takí, ktorí radi sledujú módu.

I tento rok prichádzajú módni dizajnéri s novinkami v oblasti šperkov. Rok 2023 sa nesie v znamení veľkého návratu 80-tych rokov. Mohutné zlaté a strieborné šperky, geometrické tvary, personalizované šperky či náramky pre páry – ktoré z nich sa stanú vašimi obľúbenými?

Neprehliadni: Retro košík je späť! Vymeň svoju kabelku za staro-nový módny doplnok a buď IN

Kvety

Zdroj: PINTEREST/foreignfreshfierce.com, PINTEREST/immany.co.uk

Šperky v tvare kvetov

Rovnako ako vzácne drahokamy, aj kvety boli vždy nasiaknuté symbolikou a významom. Klenotníci a návrhári sa snažia napodobniť krásu kvetov vo svojich dizajnoch, inšpirovaných nielen ich elegantnými tvarmi, ale aj žiarivými odtieňmi a prírodnými vzormi.

Privítajte i vy jar s farebnými šperkami v tvare kvetov. Náhrdelníky posiate malými sedmokráskami či náušnice s rozkvitnutými nezábudkami rozžiaria nielen váš vzhľad, ale i váš deň. 

Kvetinové šperky sa hodia na výnimočné príležitosti, tie jemné, minimalistické kúsky i na každodenné nosenie. Vlastníte už aspoň jeden z týchto romantických doplnkov?

Mušle

Zdroj: PINTEREST/je-nny.livejournal.com, PINTEREST/ryanstorer.bigcartel.com

Závan mora

Mušľové náramky na ruku či nohu a takisto náhrdelníky s príveskom z mušle sa stali obrovským trendom, ktorý bude výrazný aj tento rok. Pribudnú k nemu tiež šperky inšpirované farbami a hĺbkami mora. 

Zaobstarajte si šperky s morskými hviezdicami, koralmi, rybičkami či veľrybím chvostom. Tieto doplnky dokážu byť elegantné a zároveň veľmi hravé. Čo poviete?

Striebro

Zdroj: PINTEREST/Bella Hadid Access, PINTEREST/orelia.co.uk

Strieborné šperky

Zlaté šperky, šperky z chirurgickej ocele či starožitné šperky sú klasikou už zopár rokov. Nastal však čas, aby sa i striebro dostalo na výslnie. Nadrozmerné strieborné kruhy či hrubé strieborné náušnice sú veľkým hitom pre jar a leto 2023. 

Vie to i krásna Bella Hadid, ktorá sa objavila na prehliadke nemeckej návrhárky Jil Sander s výraznými striebornými náušnicami. Nadrozmerné náušnice sú totiž trendom 80. rokov, ktorý sa vracia do našich šperkovníc.

Na každodenné nosenie si však zadovážte menšie veľkosti kruhov (vaše uši sa vám poďakujú) a tie veľké si nechajte na špeciálne príležitosti. 

Vo vašej zbierke šperkov by nemali chýbať ani zaujímavé strieborné retiazky, prstene na ruky i nohy. Striebro sa vo veľkom začína objavovať i v podobe pánskych šperkov. 

Korálky

Zdroj: PINTEREST/jiang ivanda

Korálky

Korálkové náhrdelníky a náramky sú skutočne nápaditým doplnkom, ktorým nikdy nič nepokazíte. Aj keď nie ste odborníkom na vrstvenie, tento trend si zamilujete. Náhrdelníky z malých korálok môžete kombinovať alebo nechať na sebe vyniknúť len jeden kúsok.

Hravé šperky v podobe pestrofarebných korálok sa hodia na bežné nosenie, do práce, na rande či iné príležitosti. 

Ak si rady vyrábate šperky a máte trochu trpezlivosti, môžete si vyrobiť svoj vlastný náramok alebo náhrdelník z korálok. Takýmto originálnym darčekom určite potešíte i vašu priateľku či sestru.

Bohémske šperky

Zdroj: PINTEREST/vogue.com, PINTEREST/stylecaster.com

Bohémsky nádych

Pamätáte si, keď všetci nosili náušnice s pierkami? Tento trend sa vracia späť v podobe šperkov so strapcami či kamienkami. Náušnice s bohémskym nádychom sú zábavnou alternatívou žiarivých večerných luxusných náušníc. Týmto bohémskym kúskom si však môžete doplniť aj každodenný vzhľad. 

Pozri aj: Veľký návrat denimu v roku 2023! 5 džínsových trendov, ktoré budeš chcieť nosiť

Náramky

Zdroj: PINTEREST/dazeddigital.com

Plastové náramky

Hrubé, ale i tenké, transparentné, farebné – plastové náramky sú späť! Tento doplnok inšpirovaný 80-tymi rokmi dokáže oživiť váš vzhľad, či už sa chystáte na rodinnú večeru alebo do práce. Skúste prezrieť šatník alebo škatule odložené niekde v pivnici a určite objavíte zopár týchto módnych kúskov.

Buďte kreatívni a kombinujte hneď niekoľko náramkov – od náramkov rôznych geometrických tvarov cez priehľadné akrylové farby až po zvieracie vzory. 

Šperky

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

Šperky

Zdroj: PINTEREST/net-a-porter.com

Šperky

Zdroj: PINTEREST/forbes.com

Kvety

Zdroj: PINTEREST/cosmopolitan.com

Šperky

Zdroj: PINTEREST/Orlova inspiration

Náramky

Zdroj: PINTEREST/elle.com

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST/harpersbazaar.com.sg, PINTEREST/toquejewelry.com, PINTEREST/Reyhan.S.D

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Katarína Konečná 27.03.23 10:34

KK
karma
105.00

Nádherné vecičky, vybrala by som si.

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 28.03.23 19:26

MM
karma
100.00

toto nie je moja šálka kávy

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 31.03.23 07:00

MK
karma
100.00

Veľmi pekné

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 31.03.23 20:37

karma
-1.00

Hneď by som brala krásne

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní