Táto krásna ružovkastá jedlá kytica rozhodne poteší každú oslávenkyňu. Veď klasická kytica narobí trochu parády a zakrátko sa s ňou musíme rozlúčiť. Ale takáto sladká dobrota ulahodí všetkým chuťovým pohárikom. A keďže ide o vlastnoručne vyrobený dar, rozhodne urobí tú najväčšiu radosť. Túto veselú donutkovú a pusinkovú kyticu si môžete pripraviť podľa postupu od Táničky z relácie Pečie celé Slovensko.
Reklama
                            Suroviny na pusinky:
- 100 g vaječného bielka
 - 150 g kryštálového cukru
 - 50 g práškového cukru
 - Citrónová šťava
 
Suroviny na donuty:
Reklama
                            - 90 g múky
 - 20 g kakaa
 - 75 g kryštálového cukru
 - ¼ lyžičky sódy bikarbóny
 - 3 g kypriaceho prášku
 - 1 vajce
 - 75 g acidofilného mlieka 3,5 %
 - vanilková esencia
 - krém
 - 80 g masla
 - 30 g mliečnej čokolády
 - 120 g krémového syra
 
Čokoládová poleva:
- 200 g čokolády
 - 10 g oleja
 - 10 g kakaového masla
 
Lízanky:
- 200 g špeciálnej cukrovej hmoty na tvarovanie
 - 300 g jahôd
 
+ jedlá farba (žltá, modrá, ružová fialová)
Postup prípravy donutkovej kytice:
Reklama
                            - Pusinky – v miske zmiešame bielky, cukor a citrónovú šťavu, položíme na vodný kúpeľ. Miešame, kým sa cukor neroztopí. Nalejte do misky mixéra a šľaháme do zhustnutia. Ku koncu pridáme práškový cukor. Pridáme jedlé farby a preložíme do cukrárskeho vrecka. Spravíme pusinky. Dáme do rúry piecť pri teplote 80-90 stupňov na 1 až 1,5 hod.
 - Donuty – v miske mixéra vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme maslo a acidofilné mlieko. Vmiešame suché suroviny. Vylejeme do formy a pečieme 25-30 minút pri teplote 160 stupňov. Po vychladnutí koláč rozdrobíme. Zvlášť vyšľaháme smotanový syr a maslo, pridáme roztopenú čokoládu a dáme do formy. Necháme vychladnúť.
 - Čokoládu rozpustíme, pridáme olej, kakaové maslo a fialové farbivo, zapichneme špajdľu a namočíme do nej donuty.
 - Lízanky – roztopíme špeciálnu cukrovú hmotu na tvarovanie, pridáme žlté farbivo, nalejeme na silikónovú podložku a vytvarujeme lízanky.
 - Ovocie v čokoláde – jahody umyjeme, osušíme. Roztopíme čokoládu, pridáme modrú a ružovú farbu. Jahody namočíme do čokolády a posypeme farebným cukrom.
 
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko