Známy chirurg ukázal, ako vyzerajú silikóny po 30 rokoch. Hrôza!

Známy chirurg ukázal, ako vyzerajú silikóny po 30 rokoch. Hrôza!
  • 06.08.2022
  • Zuzana Andrášová

Plastická chirurgia sa stáva medzi ženami čoraz populárnejšia. Ženy podstupujú rôzne zákroky, aby na svojom tele vylepšili to, čo sa im nepáči. Mnohé ženy túžia po plnšom poprsí, a preto siahnu po prsných implantátoch. Ale ani tie nie sú večné.

Známy plastický chirurg, Jerry Chidester, na svojom účte na TikToku s názvom „drchiddy“, zverejnil video, v ktorom ukázal, ako vyzerá implantát po 30 rokoch. Vyvolal ním ošiaľ.

Pozri aj: Mladá Chanel sa stala závislou na botoxe pier, míňa tisíce eur

prsné implantáty po 30 rokoch

Zdroj: tiktok.com/drchiddy

Silikónové implantáty nie sú večné

Čo je pekné z vonku, však nemusí byť pekné z vnútra, upozorňuje portál Indiana Times. Chirurg Jerry Chidester vo videu ukázal implantát, ktorý bol do tela ženy umiestnený v 90-tych rokoch 20. storočia. Po rozstrihnutí z neho vytekala nechutná hmota s konzistenciou lepkavej želatíny. Keď lekár rozstrihol nový typ implantátu, náplň vo vnútri zostala pevná a nič z nej nevytekalo.

Hoci sú dnešné prsné implantáty oveľa kvalitnejšie, ani tie nevydržia v tele ženy večne. Väčšina z nich má životnosť 10 až 20 rokov. V niektorých prípadoch je potrebné ich vymeniť ešte skôr.

Prsné implantáty tiež čelili aj niekoľkým škandálom v podobe implantátov z menej kvalitného silikónu či riziku vzniku lymfómu pri textúrovaných implantátoch. Ďalším negatívom implantátov je, že v chlade dosahujú len pomaly telesnú teplotu. A tak ženy počas zimných mesiacov majú pocit, ako keby mali na hrudi ľadový obklad.

Nové implantáty ako pomoc pri rakovine prsníka

Každý rok diagnostikujú rakovinu prsníka viac ako 2 miliónom žien na celom svete. V mnohých prípadoch je pri liečbe nutné odstrániť jeden prsník, v ťažších prípadoch aj oba. Prístup k rekonštrukcii prsníka sa teraz môže zmeniť. Vedci totiž vyvinuli 3D tlačené implantáty, ktoré vypestujú nové prsné tkanivo a následne sa bez stopy rozpadnú.

Novy typ implantátu vyzerá ako vytlačená klietka, v ktorej je uzatvorená malá chlopňa uložená zdola v oblasti prsníka. Chlopňa následne rastie, aby naplnila klietku tukovým tkanivom. Samotnú klietku absorbuje telo a na jej mieste zostane prsník, ktorý z nej vyrástol.

Bude ťa zaujímať: Goodbye staré silikónové implantáty? Na obzore je nová éra úpravy pŕs


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní