Nudapláž má plusy i mínusy. Oplatí sa kúpať bez plaviek?

Nudapláž má plusy i mínusy. Oplatí sa kúpať bez plaviek?
  • 17.08.2022
  • Veronika Nemčeková

Nudapláž je miestom, ktoré niektorí ľudia zbožňujú, iní ho naopak oblúkom obchádzajú. Ako všetko v živote, aj kúpanie v Adamovom a Evinom rúchu má svoje výhody a nevýhody.

Prečítajte si, aký vplyv môže mať na vaše telo kúpanie bez plaviek a rozhodnite sa, či je nahota na pláži to pravé pre vás.

Plavky na nudapláži

Plavky sú kúskom oblečenia, v ktorom chce takmer každý vyzerať dobre a cítiť sa pohodlne. Za dokonalý outfit pritom niektorí neváhajú zaplatiť ani niekoľko desiatok či stoviek eur. Pri nudaplážach vám tento problém odpadá.

Nemusíte tiež riešiť, či vám plavky sedia alebo nie a či máte na sebe kúsok z najnovšej kolekcie. Veľa vyznávačov nudizmu sa teší práve z toho, že nemusia chodiť na nákupy. Ušetria tak čas i nejaké to euro. Bez plaviek sa taktiež cítia byť slobodní a v spojení s prírodou.

V prípade, že nie ste nadšení z nahoty, rozhodne siahnite po plavkách. Okrem toho, že sa môžete obliecť do obľúbenej farby, niektoré strihy dokážu zvýrazniť prednosti vašej postavy a krásy, iné zase zakryjú nedokonalosti.

V letnom období lekári upozorňujú na zvýšené riziko vzniku zápalu močových ciest či rôznych intímnych problémov. Mnohé spôsobujú práve mokré plavky, ktoré máme na sebe dlhšie, než je vhodné.

Ak sa nemienite vzdať plaviek, odporúča sa ich čo najskôr po vyjdení z vody vyzliecť, usušiť si intímne partie uterákom a prezliecť sa do iných suchých plaviek. Predídete tak nepríjemným ťažkostiam.

Odporúčame: Záhradná sprcha: Aké typy existujú a ako vybrať tú správnu?

Opaľovanie na nudapláži

Povinnou výbavou na pláž by mal byť opaľovací krém s ochranným faktorom. Je pritom jedno, či budete alebo nebudete so sebou brať aj plavky.

Vždy dbajte o dôkladné a rovnomerné rozotretie krému ako aj na opakovanú aplikáciu. Ak patríte medzi nudistov, nezabudnite si natrieť aj citlivé miesta, ktoré by inak boli zakryté plavkami. Pokožka v prípade opálenia môže zareagovať senzitívne a sčervenať.

Výhodou nudizmu je, že vás nebudú trápiť miesta opálené podľa rôznych kusov oblečenia. Či už ide o tričká, šaty alebo podprsenku a nohavičky, môžete mať istotu, že ak si plavky nedáte, opálite sa viac-menej rovnomerne.

Nesymetrickému opáleniu sa však viete vyhnúť aj ak plavky používať budete. Siahnite po takých kúskoch, ktoré sú rovnomerne vykrojené a opálenie okolo ktorých bude ladiť s inými kúskami vo vašom šatníku. Môžete napríklad zvoliť plavkovú podprsenku bez ramienok.

Ostýchavosť na nudapláži

Hoc sú niektoré svetové nudapláže nádherným kúskom prírody, mnoho ľudí na ne odmieta chodiť práve pre ostych. Hanbia sa za svoje krivky a telesné nedostatky alebo sa jednoducho necítia komfortne, ak majú byť v spoločnosti iných bez oblečenia.

Nepohodlie a nervozitu môže spôsobovať nielen vlastná nahota, ale aj nahota iných ľudí. Hru zohráva aj vedomie, že vás sledujú iní návštevníci pláže. Hovorí sa, že na to, aby ste vošli na nudapláž, potrebujete byť tak trochu exhibicionista alebo aspoň extrovert.

Ak cítite, že by ste chceli vyskúšať kúpanie bez plaviek, no vyzliecť sa pred cudzími by pre vás nebolo príjemné, skúste si nájsť miesto na kúpanie, kde budete mať súkromie, napríklad úsek pláže oddelený rákosím. Sebavedomejšie sa na nudapláži budete cítiť, aj ak so sebou vezmete niekoho, komu dôverujete.

Keď sa opýtate nudistov, čo si myslia o nahote na pláži, viacerí vám povedia, že iných ľudí vôbec nevnímajú. Odhodiť plavky môže byť pre ľudí, ktorí majú nízke sebavedomie, preto akýmsi tréningom k prijatiu samého seba.

V prvom rade ale treba počúvať svoje vnútro. Ak cítite, že nudizmus nie je pre vás, je to úplne v poriadku. Každému vyhovuje niečo iné. Pokojne teda môžete vytiahnuť zo skrine tie krásne plavky, ktoré čakajú na svoju príležitosť. Vyzliekanie sa donaha prenechajte tým, ktorým takéto kúpanie vyhovuje.

Inšpirujte sa: Rastliny vhodné k bazénu: Ktoré patria medzi tie najobľúbenejšie?

Všeobecné pravidlá na nudapláži

Kúpanie na nudapláži, nielen na Slovensku, preferujú predovšetkým ľudia, ktorí sa cítia byť úzko spätí s prírodou. Samozrejme, že aj tu môžete naraziť na zopár čudných jedincov.

Aby ste sa aj na nudapláži cítili v bezpečí a príjemne, rešpektujte návštevný poriadok a všeobecne platné pravidlá:

  • Rešpektujte súkromie návštevníkov a nezhotovujte fotografie, na ktorých bude vidieť iných ľudí.
  • Dodržujte diskrétny odstup a dajte iným dostatok priestoru.
  • Môžete sa dať do reči s inými ľuďmi, ak ale nejavia záujem o konverzáciu, akceptujte to.
  • Ak na nudapláž idete spolu s partnerom, kroťte sa vo vášnivých intímnych prejavoch. Niektoré veci je lepšie nechať si na čas, keď budete s vašou láskou osamote.

Prečítajte si: Sú nesmelí viac muži či ženy? Viete, ako zatočiť s nesmelosťou?

- Anketa

NAVŠTEVUJETE NUDAPLÁŽE?

Odpovedalo 210 ľudí  

áno
14%
nie a neplánujem s tým začať
11%
nie, ale plánujem s tým začať
74%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní