Trápia vás popraskané ruky? Tieto 3 domáce zábaly vás zachránia

Popraskané ruky trápia ženy aj mužov bez rozdielu. A je úplne jedno či za oknami zúri zima. Na kondíciu pokožky rúk vplýva totiž nielen zima a mráz, ale aj príliš časté umývanie rúk či nedostatočná hydratácia. Ako sa o ruky postarať tak, aby ste viac netrpeli?

Suché a popraskané ruky

S nekomfortom, ktorý pociťujeme, keď je pokožka rúk extrémne suchá, ste sa už zaručene nie raz stretli. Vyskúšali ste množstvo krémov, ktorých efekt vydržal len chvíľu? Liečba suchých rúk, ktoré sú často popraskané až do krvi potrebuje nielen čas, ale aj dostatočnú hydratáciu zvonka a zvnútra. Skvelým pomocníkom sú okrem výživných krémov aj pravidelné zábaly, ktoré si môžete raz dva urobiť doma. Nezabudnite na pravidelnosť a výsledky sa určite dostavia.

TIP: Skúste sa na čas vyhnúť rôznym chemických prípravkom a nasaďte si rukavice. A to nielen vtedy, keď umývate riad či kúpeľňu.

zábal z olivového oleja

Zdroj: pinterst.com / blog.williams-sonoma.com

Pokožka rúk potrebuje olej

Olivový olej sa nájde v každej jednej domácnosti. Jeho benefity ocení aj pokožka rúk. Poďte si namiešať zábaly, ktoré dokážu skutočné zázraky.

Zábal z olivového oleja, medu a cukru na suché ruky

Budete potrebovať:

  • 1 lyžičku olivového oleja
  • 1 lyžičku cukru
  • 1 lyžičku medu

Postup: Všetky ingrediencie zmiešajte v miske, zmes naneste na ruky a nechajte pôsobiť 15 minút. Pre zvýšenie efektu vložte ruky do igelitového vrecka. Olej s medom pokožku zjemní a hydratuje. Cukor pôsobí ako jemný peeling, vďaka ktorému pokožku rúk zbavíte odumretých častíc.

TIP REDAKCIE: Na záver ruky zmesou jemne premasírujte, umyte a natrite krémom na ruky.

zábal z mlieka

Zdroj: pinterest.com / pinchofyum.com

Hydratačný zábal z oleja, mlieka a uvareného zemiaku na suché ruky

Budete potrebovať:

  • 3-4 lyžice mlieka
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • uverený a roztlačený zemiak

Postup: Mlieko je zázračnou ingredienciou, ktorej verila aj samotná Kleopatra. Ak vás trápi podráždená pokožka, urobte si zábal z týchto troch surovín tak, aby vám vznikla hmota, ktorá nebude stekať z rúk. Nechajte pôsobiť aspoň 20 minút.

zábal na suché ruky z avokáda

Zdroj: pinterest.com / A Life Adjacent

Avokádový zábal so žĺtkom na suché ruky

Budete potrebovať:

  • polovicu avokáda
  • 1 žĺtok
  • lyžičku citrónovej šťavy

Postup: To, čo prospieva popraskaným rukám a suchej pokožke je predovšetkým kvalitný tuk. V miske popučte avokádo, pridajte žĺtok a pár kvapiek citrónovej šťavy. Hotový zábal naneste na ruky, ktoré vložte na 15 minút do igelitového vrecúška pre ešte väčší efekt.

TIP REDAKCIE: Otestovali ste hydratačné účinky zábalov na rukách? Ak vám z nich zostalo, pokojne ich aplikujte aj na iné suché časti tela či tvár.

Stále ste nenašli vhodný krém na ruky? Urobte si doma vlastný! Ako hydratovať ruky? Vyrob si domáci krém na suché ruky z prírodných surovín

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE