Ofina podľa typu tváre: Buďte očarujúca ako celebrity!

Ofina podľa typu tváre: Buďte očarujúca ako celebrity!
  • 08.06.2022
  • Veronika Nemčeková

Ofina je súčasťou módnych strihov vlasov už desaťročia. Niektorými je zbožňovaná a radi s ňou experimentujú, iní o nej nechcú ani počuť. Všetko závisí od preferencií konkrétneho človeka. Strihať sa dá rôznymi štýlmi, pričom vždy je ideálne prihliadať na typ tváre konkrétnej ženy. Iba tak totiž účesy s ofinou dokonale zvýraznia prirodzenú krásu. Inšpirujte sa celebritami a pozrite sa spolu s nami, ktorý typ ofiny by mohol sedieť práve vám. Ak vyberiete správne, garantujeme vám, že budete neprehliadnuteľná a očarujúca!  

Typy tváre

Odborníci na krásu rozdeľujú tváre podľa typu najčastejšie na:

  • úzku - Ľudia s oválnou tvárou majú čelo širšie ako bradu. Dĺžka tváre je násobkom jej šírky. Lícne kosti sú výraznejšie. Tvár sa smerom dole zužuje do ostrej brady.  
  • oválnu - Človek s oválnou tvárou má približne rovnakú šírku čela, lícnych kostí a sánky. Dĺžka je výraznejšia ako šírka, preto tvár pôsobí pomerne úzko. 
  • hranatú - Charakteristickými črtami hranatej tváre sú široké lícne kosti a sánka, ktorú dopĺňa hranatá brada.
  • okrúhlu - Okrúhla tvár má šírku a dĺžku tváre približne rovnakú, pričom najväčší rozmer dosahuje na úrovni lícnych kostí.
  • srdcovú - Pre srdcový typ sú typické široké lícne kosti a čelo, úzka sánka a ostrá brada.

Riedka ofina

Niektoré ženy obľubujú skôr riedku ofinu, na ktorú si vyčlenia iba pár pramienkov vlasov. Riedka ofina je skvelou voľbou pre ženy, ktoré majú jemné vlasy a nechcú tráviť veľa času stylingom vlasov. Ide o univerzálne riešenie, ktoré vyzerá žensky a romanticky a hodí sa prakticky pre všetky typy tvárí. Doslova zjemňuje vzhľad. Čaru tohto typu ofiny podľahla napríklad Jennifer Lopez, Kirsten Dunst či Paris Hilton.

Odporúčame: Kondicionér na vlasy: Používate ho správne? 

riedka ofina

Zdroj: instagram.com/jlo, instagram.com/parishilton, instagram.com/kirstendunst

Ofina na bok

Ofiny sčesané na jednu stranu sú najvhodnejšie pre ženy s okrúhlou tvárou. Obzvlášť zaujímavo vyzerajú asymetrické bočné pramene v kombinácii s veľkými vlnami. Vďaka tomuto dokážete opticky predĺžiť tvár, ktorá tak bude pôsobiť štíhlejšie. Ofinu na bok vyskúšali napríklad speváčky Beyoncé a Ariana Grande. Nesmierne pristane aj modelke Kaie Gerber. 

Inšpirujte sa: Noste čelenky vo vlasoch ako slovenské celebrity a zažiarte!

ofina na bok

Zdroj: instagram.com/beyonce, instagram.com/kaiagerber, instagram.com/arianagrande

Ofina do postupna

Ofina zostrihaná do postupna zvýrazní oči a lícne kosti. Takýto typ ofiny má cestičku v strede a smerom do strán je postupne zostrihaná. Známa je aj ako „ofina na stred“ alebo „záclonková ofina“. Hodí sa napríklad ženám so srdcovou tvárou. Ofina do postupna mimoriadne pristala hereckej ikone Brigitte Bardot. Hrdo ju nosia aj speváčky Jennifer Lopez, Lady Gaga, Taylor Swift a Selena Gomez alebo herečka Penélope Cruz.

Pozri aj: V boji proti padaniu vlasov prichádza na scénu slovenská zelenina

ofina do postupna

Zdroj: instagram.com/jlo, instagram.com/ladygaga, instagram.com/taylorswift, instagram.com/selenagomez, instagram.com/penelopecruzoficial

Dlhá a krátka ofina

Dlhá ofina padajúca až do očí je ideálna pre úzku tvár s dlhým čelom. Ak by vám vlasy prekážali v očiach, vhodnou voľbou pre úzku tvár aj ofina končiaca tesne nad obočím. Oba štýly vyskúšala napríklad speváčka Rihanna. Dlhá ofina pristane aj Selene Gomez a obľúbenej Emme Watson či extravagantnej a takmer vždy z radu vybočujúcej Lady Gaga. 

dlhá a krátka ofina

Zdroj: instagram.com/badgalriri, instagram.com/emmawatson, instagram.com/ladygaga, instagram.com/selenagomez

Prestrihaná ofina

Asymetricky prestrihaná ofina pôsobí strapatejším dojmom. Ideálna je pre ženy s hranatým typom tváre. Pekne ukáže aj na okrúhlej tvári. Tento typ ofiny potlačí a zjemní výrazné rysy tváre. Inšpirovať vás môže Lady Gaga, ktorá je chameleónom nielen pokiaľ ide o outfity ale aj o styling vlasov. Na tento typ ofiny vsadili aj interpretky Selena Gomez a Taylor Swift, ktoré vďaka tomu pôsobia dievčensky. 

Prečítajte si: Trápia vás nechty, vlasy a pleť? Máme jednoduché riešenie!

prestrihaná ofina

Zdroj: instagram.com/selenagomez, instagram.com/taylorswift, instagram.com/ladygaga

Zdroj foto: úvodná koláž - instagram.com/kaiagerber, instagram.com/taylorswift, instagram.com/ladygaga

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní