Hravé pletené svetre - zahrejú a zároveň vyčarujú úsmev na tvári

Hravé pletené svetre - zahrejú a zároveň vyčarujú úsmev na tvári
  • 07.11.2022
  • Michaela Kožáková

Upršané počasie a sychravé dni nám nielenže nepridávajú na nálade, ale nútia nás i pomaly vyťahovať zimné oblečenie. Jesenné bundy o chvíľu vymeníme za tie teplejšie a aj prechodné topánky nahradíme čižmami. 

Dámsky sveter, sveter na gombíky, sveter na zapínanie, pletené svetre, pruhované svetre, veľké huňaté, hrubé či tenké, elegantné alebo ležérne – každá z nás má určite v skrini poriadnu zbierku. Tento rok sú však obrovským hitom farebné svetre, ktoré sú vyrobené technikou intarzie. Oživte aj vy svoj šatník týmito originálnymi svetrami, ktoré vás príjemne zahrejú a aj rozveselia nielen vás, ale i všetkých naokolo. 

Neprehliadni: Color blocking v šatníku: Viete, čo tento výraz znamená a ako ho dosiahnúť?

Sveter

Zdroj: PINTEREST/vogue.com, PINTEREST/elle.com, PINTEREST/kenzo.com

Čo je to intarzia?

Intarzia je technika pletenia používaná na vytváranie rôznych vzorov s viacerými farbami. Rovnako ako pri technike spracovania dreva s rovnakým názvom, polia rôznych farieb a materiálov sa zdajú byť vložené do seba a zapadajú do seba ako skladačka. Sveter vytvorený touto technikou má rovnakú hrúbku po celej ploche, bez ohľadu na počet farebných blokov. Jednotlivé stehy sa stávajú pixelmi, ktoré skrášľujú úplety bez potlače alebo výšivky.

Pomocou priadze a veľkých blokov farieb vzniká pulóver alebo kardigán, ktorý je veľmi podobný kresbe – krajine alebo maľbe. Takmer všetky kúsky oblečenia vytvorené pomocou intarzie vyzerajú ako umelecké diela vyfarbené živými farbami.

Farebný sveter

Zdroj: PINTEREST/crybaby, PINTEREST/elle.com, PINTEREST/puretrend.com

Pletené svetre - hit sezóny

Mnohí z nás si pamätajú ako naše babičky, tety a mamy usilovne cvendžali ihlicami a odievali nás do teplučkých svetrov. Možno ste aj vy pridržiavali vlnu alebo neustále odbiehali od rozpozeraného seriálu, aby vám mama namerala rukávy. Pletenie si vyžaduje poriadnu dávku trpezlivosti a tiež trochu zručnosti. 

Kedysi pletenie a štrikovanie bolo jedným zo spôsobov, ako ušetriť peniaze za oblečenie. Dnes sa tejto činnosti venujeme už iba zo záľuby. Avšak, pletené svetre, čiapky či palčiaky sa vracajú do módy a i tento rok sú obrovským hitom do zimných dní. 

Farebný sveter dokáže krásne oživiť váš celkový vzhľad a dokonca i zdvihnúť náladu. Môžete ho skombinovať s dlhou sukňou, pohodlnými džínsami alebo cargo nohavicami.

Pulóvre zhotovené touto technikou zaujmú na prvý pohľad. Zaručene nimi ihneď upútate pozornosť – či už je to vzor s ovečkami zasadenými do malebnej krajinky, kvety, mačacie hlavy, nočná obloha s planétami alebo farebnými kopcami.

Ak ten svoj ešte nemáte, utekajte si jeden kúpiť alebo poproste svoju starú mamu, aby vám jeden uplietla. 

- Hravé pletené svetre
1 z 14
Zdroj foto: úvodná koláž - PINTEREST.com/media-cache-ec0.pinimg.com, PINTEREST.com/marieclaire.com, PINTEREST.com/aliya  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní