RECEPT: Kanapky so žĺtkovou a pečienkovou penou z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Kanapky so žĺtkovou a pečienkovou penou z Pečie celé Slovensko
  • 02.10.2022
  • Redakcia .

Ak hľadáte tipy na drobné občerstvenie, ktoré môžete ponúknuť návšteve alebo podávať na rodinnej oslave, skúste kanapky. Dajú sa pripraviť doslova na milión spôsobov. Vyskúšať môžete aj tieto so žĺtkovou alebo pečienkovou penou a cviklovým kaviárom z Pečie celé Slovensko. Hor sa do pečenie a príprav!

Suroviny na cesto:

  • 200 g hladká múka
  • 100 g strúhaný parmezán
  • 200 g maslo
  • 2 vajcia
  • 2 KL soľ

Plnka pečienková:

  • 500 g kuracie pečienky
  • 1 veľká cibuľa
  • Čerstvý tymian
  • 150 g maslo
  • Korenie
  • Soľ
  • Plátok želatíny

Žĺtková plnka:

  • 4 uvarené vajcia (žĺtka)
  • 4 g sardelová pasta
  • Ocot
  • Citrónová šťava
  • Soľ
  • 100 g maslo
  • 120 ml smotana na šľahanie

Kaviár z červenej repy:

  • Šťava z nakladanej červenej repy
  • ½ ČL agar
  • 1l dobre vychladený olej

Ozdoba:

  • Čerstvé mikro bylinky
  • Jedlé kvety (sirôtky)
  • Čerstvé ančovičky celé

Postup prípravy kanapiek:

  1. Pripravíme si cesto na kanapky zmiešaním (vymiesením) všetkých surovín na cesto. Vytvoríme krehké cesto, ktoré odložíme na chvíľu do chladničky.
  2. Vytiahneme vychladené cesto a rozvaľkáme. Vykrajujeme rôzne potrebné tvary a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme v rozohriatej rúre asi 15 minút pri teplote 180 °C.
  3. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  4. Pečienková plnka – cibuľu ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme na rozpálený olej speniť pridáme pečienky a orestujeme. Orestované pečienky odstavíme, dochutíme soľou, korením tymianom, pridáme maslo a rozmixujeme. Pridáme napučanú želatínu.
  5. Vajíčková pena – maslo so žĺtkami vyšľaháme, pridáme soľ, korenie, sardelovú pastu a smotanu a došľaháme.
  6. Cviklový kaviár – cviklovú šťavu s agarom privedieme do varu. Do striekačky naberieme cviklovú zmes a do vychladeného oleja pomaly striekame zo striekačky cviklovú zmes a vyrábame malé guličky podobné kaviáru.
  7. Vychladnuté krekry naplníme plnkami a ozdobíme.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní