Na rande s niekým, kto nie je váš typ? 5 dôvodov prečo to skúsiť!

Na rande s niekým, kto nie je váš typ? 5 dôvodov prečo to skúsiť!
  • 05.10.2022
  • Veronika Nemčeková

Nájsť životnú lásku je pre niektorých ľudí náročnejšie ako pre iných. Kým stretnú tú pravú osobu na spoločnú cestu životom, zažijú zvyčajne niekoľko skvelých i menej vydarených rande. Väčšina pritom dáva opakovane šancu podobným typom ľudí.

Asi každý má aspoň nejakú predstavu o tom, aký by mal byť jeho budúci partner. Týka sa to rovnako vzhľadu ako aj povahy. Skúšali ste však niekedy randiť s niekým, koho by ste neoznačili ako „váš typ“? Pripravili sme pre vás päť dôvodov, prečo by ste mali dať schôdzke s takýmto človekom šancu.

1. Dobrodružstvo

Randiť s niekým, kto na prvý pohľad nespĺňa atribúty vášho vysnívaného partnera, môže do vášho života priniesť závan dobrodružstva. Keď ste sa s predošlými partnermi zamýšľali nad tým, kam na rande a nakoniec ste vždy skončili na rovnakých miestach, vedzte, že muž s atribútom „iný“ vás môže zaviesť na nové miesta.

Môže sa tak ľahko stať, že si obľúbite kuchyňu, ktorú ste doteraz nemali šancu ochutnať, pozriete si film, na ktorý by ste samé od seba nešli, prečítate si zaujímavú knihu, vyskúšate šport, na ktorý ste si nikdy netrúfali, alebo objavíte nádherné miesta, o ktorých ste ani nevedeli, že existujú.

Odporúčame: Ako zistiť, či vás muž miluje? Všímajte si tieto znaky!

2. Vyjdenie z komfortnej zóny

Ak pôjdete rovnakou cestou, skončíte vždy na rovnakom mieste. Chodiť v zabehnutých koľajach síce prináša istý pocit bezpečia, no časom vás tento spôsob života vovedie do stereotypu, ktorý vás začne nudiť, ba dokonca aj deptať.

Spomeňte si, keď ste podnikli niečo, čo zvyčajne nerobíte. Aký ste pri tom mali pocit? Pravdepodobne ste pocítili závan čerstvého vzduchu, eufórie či hrdosti zo seba samej. Ak sa odhodláte na rande naslepo, môže sa stať, že na stretnutie nepríde „pán dokonalý.

Kontakt s takýmto človekom vás však núti vyjsť z komfortnej zóny. Bude to chcieť možno trochu sebazaprenia, odhodlania a vôle, no vo výsledku si uvedomíte, že ste prekonali samú seba a môžete byť na seba hrdá.

3. Sebapoznanie

S vyjdením z komfortnej zóny úzko súvisí sebapoznanie. Pomôcť vám môžu aj otázky a odpovede, ktoré na rande odznejú či už zo strany vás alebo vašej spoločnosti. Môže sa stať, že vás prinútia zamyslieť sa nad vlastným životom a tým, ako vnímate samú seba.

Zároveň, pri komunikácii s človekom, ktorý vás prvoplánovo nepriťahuje, si viete oveľa ľahšie nastaviť hranice. To vám pomôže zvýšiť sebavedomie a určiť si, čo je pre vás vo vzťahu dôležité. Možno vás samú prekvapí, čo vlastne od muža chcete a na čom vám až tak veľmi nezáleží.

Prečítajte si: Flirtovanie: Vedci odhalili, čo je kľúčom k úspechu!

4. Nový pohľad na život

Každý, koho v živote stretneme, je pre nás údajne buď darom alebo lekciou. Čo človek, to iný príbeh a iný pohľad na veci okolo nás. Ak sa budete stále stretávať s rovnakým typom mužov, budete svet vnímať obmedzene.

Skúste dať šancu niekomu, kto nezapadá do profilu chlapov, s akými ste boli v kontakte doteraz. Pohľad na život z inej perspektívy môže byť veľmi obohacujúci. Môže vám tiež pomôcť určiť, akým smerom sa vydať a ktoré dvere za sebou radšej nadobro zavrieť.

5. Vnútorná krása

Ak máte očakávania typu: hnedooký, meter deväťdesiat, s pevným zadkom a charizmou, no na rande príde muž s modrými očami a niekoľkými kilogramami navyše, možno budete spočiatku sklamaná. Keď sa ale rozhodnete nepokaziť rande vašimi očakávaniami a dáte vášmu spoločníkovi šancu ukázať, čo v ňom je, možno budete príjemne prekvapená.

Samozrejme, že pre ženy rovnako ako pre chlapov je dôležité cítiť k partnerovi aj fyzickú príťažlivosť. Randenie s rôznymi typmi mužov vám však môže pomôcť otvoriť oči. Zistíte, že viac ako dokonalá postava je pre vás dôležitý zmysel pre humor či dobré srdce, alebo inak povedaná vnútro daného človeka. To ale nezistíte, kým tomu nedáte šancu.

Pozri aj: Trendy v sexe: Objavte najhorúcejšie trendy podľa odborníkov!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní