Aká je najatraktívnejšia mužská vlastnosť? Odpoveď vedcov prekvapí

Aká je najatraktívnejšia mužská vlastnosť? Odpoveď vedcov prekvapí
  • 12.10.2022
  • Veronika Nemčeková

Zamysleli ste sa niekedy, aká je podľa vás najatraktívnejšia mužská vlastnosť? Medzi typické odpovede opačného pohlavia sa často radia zmysel pre humor či celkové vyžarovanie a šarm. Vedci ale majú na vec odlišný pohľad.

Podľa zistení publikovaných v časopise British Journal of Psychology kraľuje rebríčku najsexi vlastností niečo celkom iné. Prečítajte si, vďaka čomu sa muži stávajú príťažlivejšími. Zistenia vás prekvapia!

Altruizmus je TOP!

Vlastnosť, ktorá do veľkej miery ovplyvňuje atraktivitu mužov, je podľa odborníkov altruizmus, teda nezištný spôsob zmýšľania a konania v prospech iných. Nezištná pomoc je u ženského pohlavia cenená do takej miery, že je jedným z dôležitých kritérií pri výbere celoživotného partnera.

Dobré skutky môžu zlepšiť sexuálny život

Vedci tiež zistili, že čím viac poskytujú muži nezištnú pomoc, zvyšuje sa nielen ich sociálna atraktivita, ale majú aj kvalitnejší sexuálny život. Chlapi, ktorým nie sú cudzie dobré skutky alebo pomoc charite, majú všeobecne viac stálych alebo príležitostných sexuálnych partneriek a celkovo majú vo vzťahoch častejšie sex.

Prečítajte si: Ako zistiť, či vás muž miluje? Všímajte si tieto znaky!

Zlých chlapcov chcú ženy len na jednu noc

Webstránka IFLScience taktiež zozbierala zaujímavé zistenia z iných výskumov. Altruisti majú v porovnaní s egoistami vyššiu úspešnosť pokiaľ ide o milovanie sa s partnerkou. Vedci tak vyvrátili fámu, že ženy túžia najviac zo všetkého po zlých chlapcoch a potvrdili, že až na kožu sú ochotné si pustiť predovšetkým mužov, z ktorých cítiť dobrosrdečnosť.

Ak sú muži atraktívni, no zároveň sebeckí, niektoré ženy síce kývnu na sex na jednu noc, no ako životných partnerov preferujú práve altruistických chlapov. Je pritom jedno, či ich považujú alebo nepovažujú za príťažlivých.

Obetavosť u mužov je pre ženy tiež signálom, že z nich budú dobrí otcovia ich detí a skvelí partneri pre život. Nezadaní muži, ktorí robia dobré skutky, majú v porovnaní so sebcami vyššiu šancu, že si v krátkom čase nájdu partnerku.

Odporúčame: Na rande s niekým, kto nie je váš typ? 5 dôvodov prečo to skúsiť!

Zmysel pre humor a inteligencia

Altruizmus zdá sa boduje na plnej čiare, na päty mu však šliapu aj iné vlastnosti. Azda nenájdete ženu, ktorá by namietala voči zmyslu pre humor a inteligencii. Aj tieto dve vlastnosti do veľkej miery pridávajú chlapom na atraktivite.

Vyplýva z toho asi toľko, že muži by sa nemali hrať na vážnych a drsných alfasamcov, ale radšej byť sami sebou. Ak sa neboja zasmiať aj sami na sebe a dokážu používať mozog, majú u väčšiny žien, takpovediac, vyhraté.

Pozri aj: Flirtovanie: Vedci odhalili, čo je kľúčom k úspechu!

- Anketa

ČO VÁS NAJVIAC PRIŤAHUJE NA MUŽOCH?

Odpovedalo 9 ľudí  

altruizmus
0%
zmysel pre humor
22%
inteligencia
11%
rovnako altruizmus, zmysel pre humor aj inteligencia
67%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní