Rumanček – liečivá bylinka pre zdravú pokožku

Rumanček – liečivá bylinka pre zdravú pokožku

Rumanček, či ľudovo harmanček je jedna z najliečivejších byliniek, ktorá sa využíva v tradičnej medicíne už od starovekých kultúr. Jeho všestranné využitie a účinky pre zdravie i krásu sú velebené mnohými generáciami.

Hojí zvonku i zvnútra

Harmanček patrí medzi najviac upokojujúce rastliny na svete, má liečivé účinky predovšetkým na našu pokožku. Najviac hojivý sa preukazuje pri liečbe rôznych problémov s kožou. Pomáha pri problémoch s akné a upokojuje zapálenú či citlivú pokožku, zmierňuje opuchy a kruhy pod očami, lokálne tíši prejavy ovčích kiahní, hojí rany, popáleniny, či miesta po bodnutí hmyzom. Posledné výskumy zistili, že harmančekové výluhy a roztoky sú efektívnejšie pri liečbe rôznych kožných problémov ako kortikosteroidy, ktoré sú často predpisované. 

Pozri aj: Legendárna Alpa: Jej mentolová receptúra postaví na nohy každého

Aviril detský olej

Zdroj: Alpa

Modrý olejček, ktorý používala už vaša mamička

Z harmančeka sa destiláciou získava aj ďalšia liečivá zložka - azulén. Má vynikajúce vlastnosti, je upokojujúci a protizápalový, preto sa využíva často v prípravkoch určených na pleť. Jeden z najtradičnejších a rokmi overených produktov s azulénom je detský olejček Aviril. Používaním tohto olejčeka vytvoríte na pokožke jemný film, ktorý ju bude chrániť pred začervenaním, mikróbmi a inými vonkajšími vplyvmi. Olej je najvhodnejšie nanášať hneď po kúpeli dieťatka, keď je pokožka ešte mierne vlhká. Počas natierania môžete svojmu bábätku dopriať jemnú masáž telíčka. Pravidelným používaním detského olejčeka s výťažkom z harmančeka zabezpečíte pokožke svojho bábätka vláčnosť, jemnosť a krásnu prirodzené vôňu, ktorou je Aviril až ikonicky známy.

Doteraz sa tento olejček vyrába v sklenenej fľaštičke, ktorá je recyklovateľná a tak šetrná k prírode.

Ošetrí aj mamičkinu pokožku

Detský olejček Aviril je veľmi obľúbený aj u samotných žien, či už majú deti alebo nie. Svoje sympatie k tomuto prípravku si väčšina z nich preniesla z detstva, jeho vôňu majú vrytú hlboko v pamäti. Natieraním olejčeka na vlhkú pokožku po sprche predchádzate pocitu napnutej a suchej pokožky, staráte sa o jej vláčnosť a hebký pocit na dotyk.  

Všetky produkty detskej kozmetiky Aviril kúpite v 101 Drogerie, Teta, Tesco, Terno, Billa a Metro. www.alpa.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní