Hnedá je nová čierna: Prečo by táto farba nemala chýbať ani vo vašom šatníku?

Hnedá je nová čierna: Prečo by táto farba nemala chýbať ani vo vašom šatníku?
  • 15.05.2023
  • Michaela Kožáková

Od sýtej čokolády až po sladký karamel – odtiene hnedej sa stávajú jednou z najžiadanejších farieb roka 2023. Zdá sa, že farba, ktorá sa dlho považovala za zastaralú a nudnú, najmä v porovnaní s inými neutrálnymi farbami ako je čierna, biela a šedá, sa začala objavovať v domácnostiach a šatníkoch celebrít, modelov, dizajnérov a influencerov.

Súčasný apetít po minimalizme, trvalej udržateľnosti a prirodzenej kráse robí z hnedých módnych kúskov najobľúbenejšie prvky v oblasti módy.

Vymeňte i vy svoje čierne šaty, nohavice či maxi sukňu v šatníku za štýlové hnedé kúsky oblečenia. Pozor, hnedá farba nie je v žiadnom prípade fádna a mdlá. V oblasti dámskej módy sa s touto farbou vyhrali mnohí módni návrhári a povýšili ju na sofistikovanú a elegantnú farbu.

Ak hľadáte farbu, ktorá je jednou z najnovších módnych trendov, určite si zaobstarajte niekoľko módnych kúskov oblečenia v odtieňoch hnedej. S čím túto farbu kombinovať? Do akej kombinácie farieb sa hodí najviac?

Neprehliadni: Modrá je dobrá! 3 tipy, ako táto farba pozdvihne váš outfit

Hnedá farba - trend roku 2023

Z hľadiska teórie farieb je hnedá jedinečná, pretože sa dá ľahko kombinovať a hodí sa k rôznym iným farbám. Hnedé odtiene obsahujú široké spektrum farieb a tónov od ťavej, khaki až po espresso či tmavú čokoládu. Táto zemitá farba zahŕňa teplé aj studené podtóny, čo znamená, že odtieň hnedej sa dokonale hodí ku každému tónu pleti – od svetlej po tmavšiu.

Psychologicky hnedá navodzuje pocit pokoja a pohodlia vďaka svojim tlmeným tónom, ktoré nezaťažujú oko. Hnedú farbu vidíme všade v prírode, v podobe kôry stromov, listov či stoniek, čo z nej robí prirodzenú farbu, ktorá pôsobí príjemne a nevtieravo.

Hnedá farba zaujala pozornosť v 70. rokoch minulého storočia, keď hnutie hippies vyvolalo obavy o životné prostredie. Rastúci záujem o ochranu prírody spojený so všeobecným odmietaním materializmu a konzumu, sa vtedy odzrkadlil v mnohých domácnostiach a šatníkoch. 

V posledných rokoch móda uprednostňuje iné neutrálne farby ako je čierna a biela. Napriek tomu, že sa zopár rokov hnedá farba objavovala v móde len sporadicky, dnes patrí medzi najtrendovejšie farby. V roku 2023 je udržateľnosť a ochrana Zeme hlavnou prioritou nastupujúcej generácie. Keďže sa ľudia stále viac snažia chrániť prírodu, aj móda môže odzrkadľovať svoj obdiv k prírode. Aj vďaka tomu sa hnedá farba stáva módnym hitom.

Móda

Zdroj: PINTEREST/styledumonde.com

Odtiene hnedej v šatníku

Dalo by sa povedať, že hnedá má potenciál byť novou čiernou. Skúmajte túto zemitú farbu, noste hnedú ako spôsob, ako zvýrazniť váš štýl a zamilujte si nenápadnú eleganciu, ktorú je ťažké dosiahnuť s akýmkoľvek iným odtieňom.

Nosenie hnedej je v poslednej dobe obrovským trendom. Súčasná záľuba v minimalizme a prirodzenej kráse sa vo veľkom objavila na predvádzacích mólach aj v pouličnom štýle. Od hlbokej tmavej hnedej až po svetlú pieskovú je v trende celé spektrum hnedej farby. Od neformálneho vzhľadu až po luxusné oblečenie, tento neutrálny odtieň jednoducho vo vašom šatníku nesmie chýbať.

Odporúčame: Ako často prať podprsenku a akým spôsobom sa o ňu starať?

Móda

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Aká farba sa hodí k hnedej?

Čo sa týka hnedej farby, z ladenia farieb v obliekaní si nemusíte robiť veľkú hlavu. Pre dokonalú eleganciu obohaťte svoj šatník ľahkými letnými šatami v odtieňoch karamelu a zvýraznite svoj outfit zlatými doplnkami. Zaobstarajte si široké nohavice v pieskovej farbe, ktoré môžete doplniť bielym tielkom, prútenou kabelkou a sandálmi. 

Chystáte sa na letnú svadbu? Stavte na elegantný saténový overal v hnedej farbe. Hnedú sukňu zase zlaďte s krémovou blúzkou. Nezabudnite ani na doplnky v hnedej farbe, ako sú kabelky, bižutéria či slnečné okuliare.

Tóny hnedej farby krásne vyznejú i v kombinácii so smaragdovou, olivovozelenou, žltou, čiernou, bielou, červenou alebo ružovou. Nemajte strach z týchto kontrastov a týchto kombinácií farieb s hnedou. Práve naopak. Podčiarknite svoju osobnosť a nechajte vyniknúť váš štýl.

Móda

Zdroj: PINTEREST/thechrisellefactor.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Ako to len robí? Toto potrebuje vedieť každá žena:

Rita Ora a jej starostlivosť o pleť: Čo je kľúčom k jej mladistvému vzhľadu?

Móda

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/masha-sedgwick.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/Vanessa Mitchell

Móda

Zdroj: PINTEREST/gabimay.com.br

Móda

Zdroj: PINTEREST/masha-sedgwick.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/bloglovin.com

Móda

Zdroj: PINTEREST/elle.com

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST/thezoereport.com, PINTEREST/whowhatwear.com, PINTEREST/styledumonde.com  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní