Chcete si predĺžiť život? Vsaďte na optimizmus!

Zamýšľali ste sa niekedy, čo by vám mohlo pomôcť dožiť sa vysokého veku? Nedávna americká štúdia ukázala, že správnou cestou ako si predĺžiť život, je optimizmus!

Poradíme vám, ako sa vydať na dráhu optimistického životného štýlu. Nemusí to byť vôbec také náročné, ako by sa mohlo zdať!

Čo je optimizmus?

Slovníkový portál Jazykovedného ústavu Ľudovíta Štúra SAV definuje optimizmus ako sklon nazerať na udalosti, ľudí a na život a jeho perspektívy z lepšej stránky. Ide o radostný náhľad na život, kladné posudzovanie života, preniknuté vierou v šťastnú budúcnosť.

Prečítajte si: Aká je zmysluplnosť života? Príď na to s desatorom pre lepšie zajtrajšky

optimizmus

Zdroj: Depositphotos

Americká štúdia

Výskum, ktorého výsledky publikoval Journal of the American Geriatrics Society, naznačil, že optimizmus je spojený so zdravým starnutím a výnimočnou dlhovekosťou.

Do štúdie sa zapojilo takmer 160-tisíc dobrovoľníčok z Iniciatívy pre zdravie žien (Women's Health Initiative) rôznych rás a etnických skupín.

Účastníčky na začiatku pokusu poskytli demografické a zdravotné údaje. Cieľom výskumu bolo prostredníctvom simulácie zistiť, či optimizmus ovplyvňuje dĺžku života.

Optimizmus sa vypláca

Výskumníci dospeli k záveru, že vyššia miera optimizmu u účastníčok štúdie pozitívne vplýva na zdravie a teda aj dlhovekosť.

Optimisti v porovnaní s pesimistami majú jednoducho väčšiu šancu dožiť sa vyššieho veku.

Odporúčame: Aj neverbálna komunikácia je dôležitá. Ako ju používať na mužov?

optimizmus

Zdroj: Depositphotos

Ako sa stať optimistom?

Rád o tom, ako myslieť pozitívne, je neúrekom. Na začiatok skúste prijať samých seba, takých akých ste, s pozitívnymi aj negatívnymi vlastnosťami.

Ak sa dostanete do zložitej situácie, spomeňte si na niečo, čo sa vám v živote podarilo prekonať, v čom ste uspeli aj napriek tomu, že na začiatku situácia vyzerala zle. Zvládli ste to? Tak vidíte, prečo by sa vám to nemalo podariť ustáť znova?

Dôležité je tiež prestať sa obviňovať za zlé veci, ktoré sa vám dejú. Skúste sa na ne pozrieť ako na lekcie, ktoré vám majú pomôcť rásť. Verte, že svoj osud máte vo svojich rukách a prevezmite kontrolu nad svojím životom.

Vyskúšajte: Studená sprcha: Benefity, ktoré vás presvedčia začať s otužovaním!

Optimisticky zmýšľať začnete aj vtedy, keď si uvedomíte, koľko dobra je okolo vás. Skúste každý deň v duchu poďakovať za niečo pekné, čo sa vám stalo. Ak to budete robiť pravidelne, zistíte, že je toho veľa, za čo môžete byť vďační.


 

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE