Aj neverbálna komunikácia je dôležitá. Ako ju používať na mužov?

Aj neverbálna komunikácia je dôležitá. Ako ju používať na mužov?
  • 01.05.2022
  • Redakcia .

Pojem neverbálna komunikácia zahŕňa súbor prejavov komunikácie, ktoré nie sú vyjadrené slovom. Ide napríklad o mimiku a gestiku. Gestá – s ich pomocou vyjadrujeme množstvo emócií. Fungujú na inštinktívnej úrovni a pôsobia účinnejšie ako slová, teda hlavne na mužov, ktorí toho od prírody nahovoria podstatne menej ako ženy. Ak vezmeme komunikáciu z percentuálneho hľadiska, tak gestá (spolu s mimikou a rečou tela) predstavujú drvivú väčšinu (viac ako polovicu) účinného odovzdávania informácie. Práve pre tento fakt je často obyčajný dotyk efektívnejší ako hodinová debata.

Prinášame vám tipy na zázračné dotyky, ktorými dokážete svojho partnera nielen upokojiť, ale ho aj prehovoriť, aby napríklad opravil niečo v domácnosti, alebo vás niekam vzal, alebo vlastne čokoľvek, čo si vymyslíte.

Ako povedať ,,prepáč“

Ak ste nemali pravdu (alebo si to aspoň myslí on) a je potrebné ospravedlniť sa, sadnite si vedľa neho a pri vyslovení frázy: ,,Odpusť mi...“ mu položte ruku na koleno a zľahka ho stlačte.

Funguje to takto: Keď je muž nahnevaný, pohladenie po ruke alebo líci je pre neho príliš intímne – toto gesto príjme podráždene a najpravdepodobnejšie sa od vás v tej chvíli bude dištancovať.  Neutrálnejšou zónou je preto koleno. Navyše, k tomu aby ste sa dotkli jeho kolena sa musíte mierne ohnúť a natiahnuť ruku. Jeho podvedomie toto gesto, spolu so slovami ospravedlnenia prijme ako znak pokory. 

Odporúčame: Recepty z kelu - lacné, rýchle, zdravé a hlavne vynikajúce!

ospravedlnenie

Zdroj: Shutterstock®

Keď ho chcete poprosiť o pomoc

Ak vášho partnera žiadate o pomoc, pozornosť alebo porozumenie, natiahnite k nemu ruky dlaňami nahor tak, aby ich on zakryl svojimi dlaňami.

Funguje to takto: Dlane otočené nahor symbolizujú prosbu o pomoc. Takto muž, ktorý sa nachádza v dominantnej pozícii, pocíti silu a potrebu pomôcť vám.

prosiť muža

Zdroj: Shutterstock®

Keď sa schyľuje k hádke

Upokojiť svojho partnera ešte predtým, než úplne vybuchne môžete pomocou toho, že sa dotknete jeho pleca. Dotyk musí byť tvrdý a jasný, v žiadnom prípade však nie plachý! Držte takto ruku niekoľko sekúnd a potom ju odtiahnite. Takto akoby ste stlačili na gombík ,,pauza“ v jeho hlave.

Funguje to takto: Partnerovo plece je najnecitlivejšiou zónou na jeho tele. Gesto, ktorým mu na plece suverénne položíte ruku v sebe nesie množstvo energie a strhne na seba pozornosť. Tento pohyb mu zároveň pripomenie spojenie medzi vami a to, že sa netreba nechať vytočiť do nepríčetnosti. Toto gesto vyjadruje, že situácia nie je nebezpečná, že nebude ublížené jeho slabým miestam, a že spolu môžete nájsť optimálne riešenie daného problému.

zastaviť hádku

Zdroj: Shutterstock®

Ak ho chcete prehovoriť, aby urobil niečo, čo urobiť nechce

Vezmite jeho ruky do vašich tak, aby sa nachádzali pod vašimi a potom ich zopnite do prosebného gesta. Funguje to takto: zopnuté ruky zobrazujú gesto presviedčania, ktoré  na rokovaniach používajú napríklad politici. Váš telesný kontakt a fakt, že vaše ruky sú navrchu, posúva jeho podvedomiu správu: ,,Teraz tu velím ja!“.

A ešte jeden tip na záver. Zameňte otázku: ,,Mohol by si prosím ťa...?“ vetou: ,,Potrebovala by som po tebe, aby si...“ Pretože to, čo po ňom chcete frázou ,,mohol“, on urobiť môže, ale nemusí. Dajte do komentárov vedieť, ako sa vám darí.

Zaujme ťa: Škandalózna HCG diéta: Je smrteľne účinná!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní