Trendy letné šaty: Oživte svoj šatník štýlovými kúskami

Trendy letné šaty: Oživte svoj šatník štýlovými kúskami
  • 05.06.2023
  • Michaela Kožáková

Leto klope na dvere a slnko nakúka i do našich šatníkov. Pravdepodobne väčšina z nás už uskladnila zimné oblečenie na ďalšiu sezónu a začala pomaly vyťahovať letné kúsky. Všetci sme sa predsa tešili na to, kedy odhodíme pletené svetre a budeme môcť vybehnúť von len v krátkom tričku a krátkej sukni alebo šortkách.

Zavinovacie šaty, teplákové šaty, dlhé letné šaty, šaty pre moletky, romantické madeirové šaty, pohodlné plážové šaty, rafinované krátke šaty, vzdušné letné šaty – dnes je výber dámskych šiat skutočne široký. Záleží, samozrejme, od vás, aký typ letných dámskych šiat preferujete, ktorý štýl vám pristane a aká látka je vám najpríjemnejšia. 

Mnohé z nás sa riadia aj tým, čo sa aktuálne nosí a podľa toho si aj vyberajú šaty na leto. Aké sú trendy na túto letnú sezónu? Aké šaty by ste si mali určite zaobstarať? 

Neprehliadni: Modrá je dobrá! 3 tipy, ako táto farba pozdvihne váš outfit

Ako vybrať šaty na leto?

Každá z nás by mala mať vo svojom šatníku aspoň troje letné šaty. Ale ako medzi toľkými možnosťami vybrať tie správne? Vyskúšajte naše rady.

  • Uistite sa, že šaty sú vyrobené z ľahkých a vzdušných látok. Snažte sa vyhýbať syntetickým látkam, ktoré môžu byť nepohodlné a nesajú pot.
  • Vyberajte šaty s pohodlným strihom, nie príliš tesné ani príliš voľné.
  • Dokonalé letné šaty by mali mať aj správnu dĺžku. Nemali by byť veľmi krátke ani dlhé. Najlepší spôsob, ako nájsť správnu dĺžku, je vyskúšať si rôzne šaty a zistiť, čo na vás vyzerá najlepšie.
  • Letné šaty by mali mať farby, v ktorých sa budete cítiť dobre. Leto je skvelý čas na experimentovanie s novými farbami. Nebojte sa preto vyskúšať niečo nové. Vyberte si však farbu, ktorá sa vám hodí a dodáva vám sebavedomie.
  • Nájdite si štýl šiat, ktorý vám vyhovuje. Vyskúšajte si rôzne šaty a zistite, ktorý štýl vám najviac sedí.
  • Tkanina šiat by mala byť odolná a nenáročná na starostlivosť.
Maxišaty

Zdroj: PINTEREST/hauteandrebellious.com

Letné maxišaty

Letné maxišaty sú tým, čím sú kotníkové čižmy na jeseň – jednoducho ide o kúsok, ktorý musíte mať, ak chcete prečkať letnú sezónu vo veľkom štýle. Ich všestrannosť tiež nepozná hraníc – bez ohľadu na výstrih alebo dĺžku rukávov ich môžete doplniť opaskom, prehodiť si cez ne koženú alebo denim bundu a kombinovať ich s plátenými teniskami, sandálmi alebo šľapkami na platforme.

Maxišaty sa hodia všetkým typom postavám. Farbou, vzormi či dĺžkou dokážete ovplyvniť to, ako vám sadnú. Ak ešte tieto letné šaty nemáte, určite neváhajte. 

Šaty

Zdroj: PINTEREST/Hope Hill

Letné šaty s kvetinovou potlačou

Či už máte rady veľké výrazne kvety alebo jemné kvetinové vzory, tieto šaty si musíte určite zaobstarať! Šaty s kvetinovou potlačou dokážu byť romantické, elegantné, zábavné a pútavé. Vyberať si môžete medzi voľnými strihmi, šatami na ramienka, priliehavými kúskami či krátkymi šatami. Skombinujte ich s kabelkou z rafie alebo pleteným košíkom a obujte si štýlové sandále. Podľa nás viac letnejší outfit neexistuje.

šaty

Zdroj: PINTEREST/shein

Letné košeľové šaty

Košeľové šaty sú tiež letným kúskom, ktorý oceníte nielen na romantickú prechádzku po pláži či na rande, ale aj pri spoznávaní historických pamiatok centier miest. Tieto šaty si môžete zaobstarať v rôznych dĺžkach či farbách. Sú vzdušné, pohodlné, veľmi vkusné, jednoducho ideálne pre horúce letné dni.

Pozri aj: Hnedá je nová čierna: Prečo by táto farba nemala chýbať ani vo vašom šatníku?

Šaty

Zdroj: PINTEREST/fashionjackson.com

Letné džínsové šaty

Džínsové šaty predstavujú univerzálny a ľahko kombinovateľný kúsok, ktorý nájde svoje uplatnenie v každom šatníku. Vyberajte si šaty z ľahkej džínsoviny v tmavej alebo bledej farbe. Zistite, ktorý strih vám najviac sedí – či už šaty na ramienka, voľné šaty alebo dlhé šaty na gombíky. My vám zaručujeme, že si tento kúsok zamilujete.

Šaty

Zdroj: PINTEREST/siranisfashion.com

Šaty

Zdroj: PINTEREST/SHEIN

Šaty

Zdroj: PINTEREST/howtowearfashion.com

Šaty

Zdroj: PINTEREST/SHEIN

šaty

Zdroj: PINTEREST/juliaberolzheimer.com

šaty

Zdroj: PINTEREST/gravetics.com

Šaty

Zdroj: PINTEREST/farmrio.com

Šaty

Zdroj: PINTEREST/us.shein.com

Šaty

Zdroj: PINTEREST/bloglovin.com

Šaty

Zdroj: PINTEREST/oteyashop.com

Šaty

Zdroj: PINTEREST/farmrio.com

Šaty

Zdroj: PINTEREST/tallblondebell.com

Šaty

Zdroj: PINTEREST/Léia Stevanatto

šaty

Zdroj: PINTEREST/tania duke

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST/the-atlantic-pacific.com, PINTEREST/styledumonde.com, PINTEREST/harpersbazaar.com

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní