Podvádza vás partner? Toto sú signály, ktoré vám to potvrdia

Ak ste si niekedy všimli náznaky podvádzania zo strany vášho partnera, potom pravdepodobne poznáte ten strašný pocit, keď niečo nie je v poriadku. Hoci za tým, prečo muži alebo ženy podvádzajú, je veľa rôznych dôvodov a príčin – od nedostatku sebaúcty, hľadania uznania, emocionálnej či fyzickej nespokojnosti, čírej žiadostivosti až po hľadanie lásky k inej osobe, môže byť neverný partner zničujúcim elementom každého vzťahu. 

Aké sú varovné signály toho, že vás váš partner podvádza? Kedy by ste mali spozornieť a začať podvádzanie, teda neveru riešiť? 

Pozri aj: Aká je najatraktívnejšia mužská vlastnosť? Odpoveď vedcov prekvapí

Vzhľad

Zdroj: Depositphotos

Zvýšený záujem o svoj vzhľad

Začalo zrazu vášmu partnerovi prehnane záležať na tom, ako vyzerá? Kupuje si značkové oblečenie, používa drahý parfum alebo začal klásť dôraz na svoju životosprávu? Či dokonca chodí do fitness centra? Ak je váš partner zrazu posadnutý svojím vzhľadom, napríklad si odfarbí vlasy, vyberie sa do solária alebo si nechá vybieliť zuby, tento posun osobnosti značí len o jednej veci – pravdepodobne sa chce niekomu veľmi páčiť. 

Hoci sa niektoré z týchto zmien môžu na prvý pohľad zdať pozitívne, môže to znamenať, že sa niečo za vaším chrbtom deje. Spýtajte sa ho priamo, prečo zrazu taká zmena a čo za ňou stojí. Pokiaľ vám neodpovie jasne a snaží sa zahovárať, ide o jasný signál.

Vyžaduje si súkromie

Klasickým znakom toho, že vás muž alebo žena podvádza, je, že má zrazu potrebu mať svoje súkromie. Všimli ste si, že v poslednej dobe telefonuje v druhej miestnosti? Alebo vymazáva históriu prehliadača v počítači a tiež svoje textové správy? Je to spôsobené tým, že keď muži alebo ženy podvádzajú, ich schopnosť zachovať si súkromie je dôležitou súčasťou udržiavania ilúzie o ich nevine.

V mnohých prípadoch si partner, ktorý podvádza, vytvára svoj vlastný súkromný svet s tajnými používateľskými menami, e-mailovými adresami, účtami na sociálnych sieťach, skrytými aplikáciami a dokonca aj samostatnými telefónnymi číslami či bankovými účtami. Ak ste spozorovali, že váš partner vyžaduje súkromie viac ako kedykoľvek predtým, možno je za tým iná žena.

 

Dáva vám veľa komplimentov

Ďalším znakom podvádzajúceho muža je, že vás prehnane chváli. A hoci pozornosť a obdiv vo vás môžu vyvolať neuveriteľne príjemný pocit, ak je tých komplimentov priveľa, mali by ste sa mať na pozore. Prečo má váš partner v poslednej dobe sklon vás neustále zasypávať komplimentmi? Bol vždy taký lichotivý a ocenil každú maličkosť, ktorú ste urobili?

Môže ísť totižto o taktiku, ktorú váš partner používa pred priateľmi a rodinou v nádeji, že nikto nebude mať podozrenie, že urobil niečo zlé za vaším chrbtom. Navyše, pokiaľ ide o tento typ zmeny osobnosti, pri ktorej sa z vášho muža zrazu stane stroj na chrlenie komplimentov, je dôležité mať na pamäti, že toto správanie môže prameniť z pocitu viny. Jeden prieskum odhalil, že 66 % neverných mužov sa cíti vinných z podvádzania. Takže tým, že sa snaží, aby ste sa cítili dobre vďaka jeho neustálej pozornosti, v skutočnosti chce, aby sa sám necítil zle z činov, ktoré vykonal. A ak dokáže presvedčiť vás a vašich blízkych o tom, aký je úžasný chlap, možno o tom presvedčí aj sám seba.

Neprehliadni: Vzťah a tolerancia: Je správne pomenovať to, čo nechceme tolerovať?

Nezájem v posteli

Zdroj: Depositphotos

Nezáujem v posteli

Máte pocit, že sa medzi vami a vaším partnerom vytvára nielen emocionálna, ale i fyzická vzdialenosť? Ak ste si všimli, že váš kedysi zdravý a kvitnúci sexuálny vzťah sa stal minulosťou, aj toto správanie môže byť typické pre neverníka. Napriek tomu, že niektorí muži prežívajú šťastný a naplnený vzťah, stále majú sklony k nevere. Ak sa vaše kedysi časté a kvalitné intímne chvíle teraz vyskytujú len zriedka alebo sa vám váš partner zdá uponáhľaný, roztržitý a nezaujatý, mali by ste zbystriť svoju pozornosť. Je totižto úplne prirodzené, že prestane mať záujem o milovanie, ak tento druh činnosti už vykonáva v inej posteli. 

Neustále klame

Jednou z najvýraznejších vlastností muža, ktorý podvádza, je to, že svojej partnerke klame. Koniec koncov, neverní muži musia zahladzovať svoje stopy, a to znamená klamať o tom, s kým sú, kde sú, na čo míňajú peniaze, ako aj o tom, komu volajú, posielajú e-maily a SMS. Mnohokrát tí, ktorí podvádzajú svojich partnerov, sa tak zamotajú do svojich lží a vymyslených príbehov, že nakoniec ani sami nevedia, čo komu povedali a čo je vlastne pravda. 

Existujú však určité verbálne a neverbálne znaky, ktoré vám môžu pomôcť rozlúštiť skutočnosť od fikcie. Napríklad, keď ľudia klamú, zvyčajne opakujú určité slová, takmer ako keby recitovali riadky zo scenára. Keď ľudia nehovoria pravdu, niekedy prehnane zdieľajú množstvo informácií a uvádzajú viac podrobností a konkrétností, než je v skutočnosti potrebné. Robia to preto, aby vyzerali čestnejšie, transparentnejšie a dôveryhodnejšie. Neverníci a podvodníci majú tendenciu dotýkať sa alebo zakrývať si ústa, keď hovoria, kývať sa či obzerať sa. 

Vyvoláva hádky

Mnohokrát, keď partner podvádza, hľadá spôsoby, ako podnietiť hádky a nezhody. Prečo to robí? V prvom rade chce rozptýliť svojho partnera a zabrániť mu, aby zistil, čo sa deje za jeho chrbtom. Hádkou dokáže neverník odviesť pozornosť partnera. Či už ide o nezhody ohľadom upratovania kúpeľne, venčenia psa alebo vyzdvihnutia liekov v lekárni, tieto malicherné a zdanlivo bezvýznamné hádky majú zakryť partnerovu neveru. 

Partneri, ktorí vyvolávajú hádky, radi využívajú chvíľu „na vychladnutie" po hádke ako príležitosť odísť a stráviť čas s druhým objektom svojej náklonnosti. Okrem toho, keď sú ľudia pod veľkým stresom a tlakom, majú tendenciu byť podráždenejší, urážlivejší a hádaví. 

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE