Kam ísť na prvé rande? Nebojte sa nevšedných miest!

Kam ísť na prvé rande? Nebojte sa nevšedných miest!
  • 07.09.2022
  • Veronika Nemčeková

Vybrať vhodné miesto pre prvé rande je niekedy poriadny oriešok. Prvá schôdzka totiž dáva priestor lepšie spoznať druhého človeka a jej úspech či neúspech často určuje ďalšie smerovanie vzťahu.

Ako teda nepokaziť prvé rande? Mnoho ľudí vsádza na klasiku, akou je spoločná večera, posedenie v kaviarni či návšteva kina, a to predovšetkým ak ide o rande naslepo. Čo tak ale skúsiť niečo nevšedné? Inšpirujte sa tipmi kam na rande. 

Navštívte galériu alebo múzeum

Ísť za umením sa zväčša ukazuje ako dobrý nápad. Návšteva galérie alebo múzea vám dá množstvo podnetov na konverzáciu a popri sledovaní exponátov môžete svojmu spoločníkovi klásť otázky a pýtať sa na to, čo vás zaujíma.

Okrem toho, že budete mať s kým zdieľať svoje dojmy, môžete objaviť množstvo inšpiratívnych umelcov či dozvedieť sa zaujímavé fakty. Pokojne sa tiež môže stať, že vás vystavené kúsky rozosmejú a všetci veľmi dobre vieme, že nič tak dobre neláme ľady ako smiech.

Pozrite si divadelné predstavenie alebo stand-up

Ďalším zo spôsobov kultúrneho vyžitia, ktoré je vhodné pre prvé rande, je divadelné predstavenie alebo stand-up. Báť sa pritom nemusíte ani hier amatérskych divadelných združení.

Takéto podujatia vám naopak môžu rozšíriť obzory a taktiež ponúknu množstvo tém na rozhovor. Pri stand-upoch zase dostane zabrať vaša bránica. Zábavný program vám pomôže zmierniť prípadnú nervozitu. 

Odporúčame: Ako zistiť, či vás muž miluje? Všímajte si tieto znaky!

Vyskúšajte lezeckú stenu

Skúšali ste už niekedy liezť na umelej stene? Ak za sebou máte nejakú tú skúsenosť, môžete do tajov lezenia zasvätiť aj svoju spoločnosť.

Každý začiatočník je rád, ak sa s ním niekto podelí o užitočné tipy a triky ako na to. V prípade, že ste obaja neskúsení, môžete sa spoločne prihlásiť na kurz lezenia.

Lezenie je aktivitou, pri ktorej potrebujete určitú silu a kondíciu, ale na začiatok si vystačíte s vôľou vyskúšať niečo nové a nevšedné.

Nepotrebuje pritom žiadne vlastné vybavenie. Topánky na lezenie vám ochotne požičia personál centra. S tými si vystačíte pri takzvanom boulderingu, teda lezení bez lana iba niekoľko metrov nad zemou.

Pri vertikálnom lezení budete potrebovať aj lezecký sedák. Spoločná aktivita tohto druhu vám pomôže budovať dôveru a v prestávkach medzi lezením budete mať aj čas na rozhovor.

V tomto prípade odpadá aj otázka, čo si obliecť na prvé rande. Ideálne je totiž zvoliť športový outfit, v ktorom sa budete cítiť príjemne.

Uvarte si spoločnú večeru

Ísť sa najesť do obľúbenej reštaurácie môže byť príjemný zážitok. Skúste si však predstaviť, že by ste si jedlo pripravili sami.

Spoločnému vareniu môže predchádzať návšteva farmárskeho trhu alebo obľúbených potravín. Popri varení budete mať možnosť konverzovať a zistíte, čo má váš partner rád a aký je jeho vzťah k vareniu.

Jeden od druhého sa tiež môžete veľa naučiť. Následne si spolu vychutnáte plody svojej práce. Ak si na varenie u vás doma netrúfate, môžete sa spoločne prihlásiť na kurz varenia alebo pečenia.

Zoberte na prechádzku zvieratká z útulku

Pomerne netradičným miestom na prvé rande je aj návšteva zvieracieho útulku. Psíky budú nadšené, že môžu ísť von. Okrem dobrého pocitu si však môžete odniesť aj cenné poznatky o partnerovi.

Uvidíte, ako sa bude správať k zvieratkám. Všetko, čo zažijete, taktiež môže rozprúdiť konverzáciu. Garantujeme vám, v spoločnosti štvornohých miláčikov na nudu ani len nepomyslíte!

Prečítajte si: Chcete rozchod? Toto by ste partnerovi nikdy nemali hovoriť

Utečte spolu z escape room

Takzvané escape rooms sú často súčasťou teambuildingov, rozlúčok so slobodou či oslavou narodenín. Cieľom hry je dostať sa zo zamknutej izby tak, že rozlúštite pripravené hádanky a rébusy. Na to, aby sa vám to podarilo v čo najkratšom čase, musíte úzko spolupracovať.

Útek z escape room vám môže o partnerovi prezradiť veľa. Zistíte, ako pracuje pod tlakom, akým spôsobom pristupuje k riešeniu úloh a taktiež uvidíte, koľko priestoru dá vám a či dokáže akceptovať aj iný názor. Nájdenie východu je tiež úžasným spôsobom, ako úspešne ukončiť prvé rande.

Vyberte sa do prírody

Čas strávený v prírode ľutuje len málokto. Stromy, krásne výhľady a všadeprítomný pokoj vám na prvom rande vytvoria ideálnu atmosféru pre rozhovor a spoznávanie. Ak do batôžka pribalíte niečo aj pre svojho spoločníka, milo ho tým prekvapíte.

S výletmi do prírody buďte opatrní, napríklad ak váš partner trpí alergiou na pele rastlín. V období kvitnutia daného druhu by sa vám za takýto výlet asi nepoďakoval. Inak ale môžete spolu obdivovať krásu rastlín či pozorovať živočíchy.

Pozri aj: Na rande rovno z práce? Takto budete vyzerať božsky!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní