Doniesli ste si z dovolenky suvenír v podobe očného zápalu? Ako sa ho zbaviť?

Aj v zimnom období je už bežné, že si doprajeme dovolenku plnú slnka v exotických krajinách. No z takejto dovolenky sa niekedy nechtiac môžeme vrátiť domov s nepríjemným spoločníkom - očným zápalom. 

Ak ste týmto nepohodlným stavom, neúnavne svrbivými očami a nechceným slzením postihnutí aj vy, nezúfajte. Tento článok vám poskytne všeobecné informácie o tom, ako s prípadným očným zápalom „bojovať“.

Pozri aj: Ktoré znamenie zverokruhu je najkrajšie? Nájdi odpoveď TU a TERAZ!

Požiadajte o pomoc očného lekára

Prvým a najdôležitejším krokom pri očnom zápale, a v prípade akéhokoľvek zdravotného problému, je vyhľadanie odbornej starostlivosti v podobe dobrého očného lekára! Odborník v oblasti očných chorôb bude schopný presne diagnostikovať príčinu vášho problému a predpísať vám vhodnú liečbu. Takže, ak máte v tomto smere problém, vyhľadajte si na internete vhodného očného lekára Nitra a konzultujte situáciu s ním.

Zabudnite na samoliečbu

Tak ako samotné riešenie, ani liečbu by ste nemali nechávať na takzvané „babské rady“. Samoliečba v prípade poškodenia zraku môže pre vás predstavovať riziko jeho väčšieho poškodenia, prípadne vznik následkov, ktoré môžu byť až trvalé.

Ak ste si preto z príjemnej dovolenky v Hurghade priniesli suvenír v podobe nie ideálne funkčného zraku, vyhnite sa používaniu liekov bez predchádzajúcej konzultácie s lekárom, pretože nesprávna liečba môže situáciu ešte viac zhoršiť.

Pozri aj:  Ako si vybrať kvalitné výživové doplnky

očný zápal

Zdroj: Andrey_Popov/Shutterstock.com

Dodržujte pokyny lekára

Návštevou lekára vaše starosti nekončia. A naopak, po tom, čo vám očný lekár predpíše očné kvapky alebo masti, predpísanú liečbu dodržiavajte podľa jeho odporúčaní. Neskúšajte zmeny alebo prerušenia liečby bez konzultácie, pretože určené kroky majú svoj zmysel a účinok látok si vyžaduje určité obdobie.

Zvýšte obozretnosť pri starostlivosti o zrak

Prispieť k liečbe môžete tým, že budete dbať na zvýšenú obozretnosť pri starostlivosti o váš zrak. To môže zahŕňať pravidelné umývanie rúk pred manipuláciou s očami a vyhýbanie sa treniu očí. Dôležité je teda znížiť kontakt rúk a očí, pretože len tak zamedzíte prípadnému šíreniu infekcie napríklad na druhé oko.

Odporúčame:  TOP 19 - domáce masky na vlasy pre rýchly rast, hodvábnu jemnosť, krásnu farbu a zdravie

liečba očného zápalu

Zdroj: megaflopp/Shutterstock.com

Nezabúdajte na pravidelné kontroly

Aj keď symptómy môžu postupom času a pri úspešnej liečbe ustupovať, pravidelné kontroly u očného lekára sú nevyhnutné na sledovanie pokroku a zabezpečenie, že sa infekcia nevráti.

Pamätajte, že očný zápal nie je stav, ktorý by ste mali ignorovať alebo samoliečiť. Nevyhnutné je vyhľadanie kvalifikovanej lekárskej starostlivosti, ktorá je základom rýchleho a bezpečného ozdravenia. Vaše oči sú predsa cenným zmyslom, preto im doprajte v tomto ohľade náležitú starostlivosť, ktorú si rozhodne zaslúžia.

Zdroj úvodnej fotky: Andrey_Popov/Shutterstock.com

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE