Najzaujímavejšie diéty celebrít, ktoré naozaj fungujú!

Najzaujímavejšie diéty celebrít, ktoré naozaj fungujú!
  • 13.04.2022
  • Veronika Nemčeková

Krásne a zdravé telo si prajú mať všetky ženy. Nejde ani tak o to, či máte ideálnu váhu, hlavne, nech sa vo svojom tele cítite dobre. Niekedy k tomu pomôže napríklad aj zhodiť niekoľko kilogramov. Cítite sa ľahšie, sebavedomejšie a ako bonus zistíte, že zrazu oblečiete šaty, ktoré vám dlhý čas viseli v skrini a čakali na svoju chvíľu. Pozrite sa s nami, ako si s nadbytočnými kilogramami vedia poradiť známe osobnosti. Vybrali sme pre vás top diéty celebrít, ktoré skutočne fungujú.

Trojtýždňový detox podľa Gwyneth Paltrow

Americká herečka Gwyneth Paltrow je známou propagátorkou zdravého životného štýlu. Rada varí a o zdravé recepty sa delí aj na sociálnych sieťach. Nezabúda ani na dôležitosť pohybu. Detox organizmu zvykne robiť 2 až 3-krát do roka. Dopustiť nedá na program, ktorý zostavil kardiológ Alejandro Junger. Ide o 21 dní trvajúcu výzvu, ktorej základom je eliminácia lepku, mliečnych výrobkov, vajec, cukru, alkoholu a rôznych iných potravín, ktoré môžu vyvolať alergickú reakciu. Očista tiež vyžaduje, aby ste denne skonzumovali dva pokrmy v tekutej forme. Ísť môže napríklad o džúsy, smoothies alebo ľahké polievky.

Dr. Junger sa o svoje znalosti podelil v knihe s názvom Čistý. Detailne v nej popisuje zmeny, ktoré je podľa neho možné pomerne ľahko zakomponovať do hektického života každého z nás. Čitateľom zároveň sľubuje, že ak sa rozhodnú zapojiť do jeho trojtýždňovej výzvy, bude to mať zásadný vplyv na ich život. Zbaviť by sa mohli nielen prebytočných kíl, ale aj rozličných zdravotných problémov.

Odporúčame: Počítať kalórie pri chudnutí a stukovatenej pečeni nestačí. Dôležitejší je, pomer živín

Gwyneth Paltrow

Zdroj: instagram.com/gwynethpaltrow

Fanúšička paleo diéty Jessica Biel

Americká herečka Jessica Biel tvrdí, že za krásnu postavu vďačí paleo diéte. Tá je založená na princípoch, ktoré pripomínajú spôsob stravovania našich predkov v dobe Paleolitu. Lovci a zberači žili údajne fyzicky aktívnym životom a stravovali sa pôvodnými potravinami dostupnými v lokalite, kde žili. Predpokladá sa, že bol u nich oveľa menší výskyt civilizačných ochorení, akými sú obezita, cukrovka alebo kardiovaskulárne ochorenia.

Paleo strava závisí od dostupnosti potravín na konkrétnom mieste. Základným princípom je konzumovanie pôvodných a vyhýbanie sa spracovaným druhom potravín. Odporúčajú sa: mäso, ryby, vajcia, zelenina, ovocie, orechy, semienka, bylinky, korenie, zdravé tuky a oleje. Vyhýbať by ste sa mali priemyselne spracovaným potravinám, cukru i umelým sladidlám, sladeným nápojom, obilninám, väčšine mliečnych produktov, strukovinám ako aj rastlinným olejom.

Manželka speváka Justina Timberlakea ospevuje paleo diétu najmä preto, že má zoštíhľujúci efekt. Sama tvrdí, že sa snaží doma veľa variť, pričom používa najčastejšie čerstvé ryby alebo chudé mäso, napríklad kuracie. Do jedál sa snaží zakomponovať aj množstvo zeleniny.

Jessica Biel

Zdroj: instagram.com/jessicabiel

Vegánska výzva Beyoncé a Jay Z

V roku 2019 sa americká speváčka Beyoncé a jej manžel rapper Jay Z zapojili do 22-dňovej vegánskej výzvy, ktorú zostavil tréner Marco Borges. Dvojica vtedy výrazne schudla, pričom progres dokumentovali aj prostredníctvom sociálnych sietí. Základom diéty je výhradne rastlinná strava. K tomu treba pridať každodennú fyzickú aktivitu. Cieľom výzvy je, aby sa človek cítil dobre. Speváčka neskôr priznala, že od čisto rastlinnej stravy už upustila. Stále sa však snaží stravovať zdravo. Jej jedálniček preto dopĺňa napríklad aj o ryby a iné živočíšne tuky.

Pozri aj: Chudnutie pôstom – ani prerušovaný pôst nie je zárukou chudnutia

Beyoncé

Zdroj: instagram.com/beyonce

Kim Kardashian vsadila na Atkinsonovu diétu

Americká mediálna osobnosť Kim Kardashian sa v roku 2013 po narodení dcérky North potrebovala zbaviť nadbytočných kilogramov, ktoré nabrala počas tehotenstva. Počas 11 mesiacov sa jej podarilo zhodiť až 25 kilogramov. Rozhodla sa pre nízkosacharidovú Atkinsonovu diétu, ktorá je spojená s počítaním množstva prijatých cukrov. Človek si upraví jedálniček podľa toho, koľko sacharidov denne potrebuje.

Odporúčané sú potraviny bohaté na bielkoviny s vysokým obsahom zdravých tukov, ako je avokádo, orechy, vajcia, čerstvé ovocie a zelenina. Pri Atkinsovej diéte môžete konzumovať aj plnotučné mliečne produkty, často sú odporúčané konkrétne produkty (tyčinky, nápoje). Pri obmedzenom príjme sacharidov dochádza k rýchlej redukcii hmotnosti. Nevýhodou vysoko proteínovej stravy je vyššia záťaž pre obličky a kosti.

Vyskúšajte: Pomáha epsomská soľ pri chudnutí? Celebrity ju milujú!

Kim Kardashian

Zdroj: instagram.com/kimkardashian

Alkalická diéta Victorie Beckham

Anglická speváčka Victoria Beckham je propagátorkou alkalickej diéty. Ide o stravovanie sa potravinami s prevažne zásaditým pH, pričom cieľom je udržať hladinu pH v tele v rozpätí 7,35 až 7,45. Približne 80 % jedálnička by mali tvoriť ovocie, zelenina, orechy a strukoviny – fenikel, brokolica, grapefruit a kel sa považujú za najzásaditejšie. Zvyšných 20 % patrí potravinám s kyslím pH ako sú pšenica a mliečne výrobky, káva, cukor, mäso, ryby alebo alkohol.

Niekdajšia Posh Spice údajne rada konzumuje grilované ryby, údeného lososa, miešané vajíčka, žltého tuniaka, sushi šalát a čučoriedkové smoothies, ktoré vďaka vysokému obsahu omega-3 mastných kyselín účinne spomaľujú starnutie. Ľudia, ktorí prijímajú prevažne zásaditú stravu, sa môžu pochváliť zvýšenou hladinou energie či zlepšením pamäte. Slúži tiež ako prevencia rakoviny a srdcových chorôb.

Victoria Beckham

Zdroj: instagram.com/victoriabeckham

Angelina Jolie nedá dopustiť na staroveké obiliny

Aby mala americká herečka a filmárka stále dostatok energie, pridáva do svojho jedálnička staré obilniny, ako je quinoa, chia semienka, proso, špalda a pohánka. S obľubou tvrdí, že jej poskytujú živiny, ktoré inde nenájde. Okrem toho majú spomínané potraviny blahodarný vplyv na pokožku a vlasy.

Angelina Jolie

Zdroj: instagram.com/angelinajolie_offiicial

Megan Fox žiari vďaka 5-faktorovej diéte

Americká herečka a modelka Megan Fox si rovnako ako iné hollywoodske hviezdy obľúbila 5-faktorovú diétu. Vyvinul ju tréner celebrít Harley Pasternak. Ide o päťtýždňový plán, ktorý sľubuje úbytok hmotnosti bez jojo efektu. Každý deň môžete skonzumovať 5 jedál. Každé jedlo by malo obsahovať 5 hlavných zložiek: bielkoviny, vlákninu, zdravé sacharidy s nízkym glykemickým indexom, zdravé nenasýtené tuky a nápoje bez cukru.

Je povolený jeden „podvádzací deň“ v týždni, počas ktorého môžu ľudia s diétou jesť to, čo im chutí. Počas týždňa by ste mali venovať cvičeniu 5 x 25 minút. Prvé výsledky by mali byť viditeľné už po 5 dňoch, zreteľný pokles váhy pocítite po 5 týždňoch.

Pozri aj: Je pálenie kalórii sexom účinnejšie než pri športe? Výskumy hovoria jasne!

Megan Fox

Zdroj: instagram.com/meganfox


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní