Bizarné módne kúsky, ktorými prekvapili svetoznáme módne domy

Bizarné módne kúsky, ktorými prekvapili svetoznáme módne domy
  • 16.01.2023
  • Michaela Kožáková

Kto určuje módne trendy? Sú to módne domy zvučných mien, ktoré prichádzajú s novými kolekciami. Móda je však často nepredvídateľná a dizajnéri luxusných značiek nás niekedy dokážu poriadne prekvapiť. Pri pohľade na niektoré módne oblečenie len krútime hlavou a premýšľame nad tým, kto by si to asi tak obliekol. A najmä za takú cenu.

Neverili by ste, ale po ikonických módnych kúskoch sú to práve tie zvláštne, niekedy až smiešne doplnky či oblečenie, ktoré sa stávajú pamätnými. V minulosti sa preslávili najmä zdraviu škodlivé arzénové šaty, nepohodlné lotosové topánky alebo mužské korzety. 

Príkladom novodobých módnych výstrelkov sú zničené tenisky limitovanej edície Paris Sneaker od svetoznámej značky Balenciaga či roztrhané silonkové pančuchy od Gucci za neuveriteľných 190 dolárov.

Ktoré ďalšie módne kúsky z dielne luxusných módnych domov sa navždy zapísali do histórie módneho priemyslu?

Neprehliadni: Emily v Paríži: Ako sa obliecť ako hlavná predstaviteľka tohto seriálu z Netflix-u?

Kabelka

Zdroj: PINTEREST/modesens.com, PINTEREST/vogue.es

Kabelka v tvare pečiva

Značka Moschino známa svojim pútavým dizajnom a kreatívnymi nápadmi predstavila vo svojej kolekcii pre jeseň/zima 2020 veľmi zaujímavé kabelky v tvare bagety a croissantu – nič pre celiatikov! 

Clutch kabelka „bageta“ je celá vyrobená z kože a má magnetický uzáver. Kým tento módny doplnok sa nosí pod pazuchou, kabelku „croissant“ možno nosiť aj ako tašku cez rameno alebo crossbody. Nielen tvar a prevedenie, ale i cena kabeliek je bizarná. Kabelka v tvare bagety môže byť vaša za 1170 dolárov, zatiaľ čo tá v tvare croissantu len za 758 dolárov.

Či už značka chcela zalichotiť francúzskym pekárňam alebo prísť s niečím originálnym, jej nový výtvor sa na sociálnych sieťach dostal pod paľbu kritiky a posmechu. Uvidíme, s čím ďalším nás Moschino prekvapí. A či ich ďaľšia kolekcia ponúkne iný druh jedla či pitia, no v skutočnosti to bude napríklad crossbody kabelka, čiže nič pod zub.

Džínsy

Zdroj: PINTEREST/luxurylaunches.com

Džínsy s kolenami od trávy

Pamätáte sa na to, keď ste domov prišli s džínsami špinavými od trávy a dostali ste poriadny výprask? Možno presne takýmito nohavicami sa inšpirovala aj luxusná značka Gucci, ktorá vo svojej kolekcii jeseň/zima 2020 predstavila džínsy vyzerajúce tak, že sú zafarbené od trávy. 

Skúste si tipnúť, koľko takéto módne oblečenie stálo. Ale radšej si sadnite. Cena džíns bola 1200 dolárov. Džínsové nohavice sa vyrábali z organickej bavlny špecificky upravenej tak, aby pôsobila škvrnitým efektom. 

Módna značka, ktorú obľubujú viaceré celebrity, uviedla na trh i pánske džínsy na traky s efektom fľakov od trávy za 1400 dolárov. 

Háremky

Zdroj: PINTEREST/dezeen.com

Latexové „háremky"

Indický herec a začínajúci módny návrhár Harikrishnan obliekol svojich modelov do nafúknutých nohavíc počas svojej absolventskej prehliadky na London College of Fashion. 

Tento nápad prvýkrát napadol 26-ročnému študentovi, keď bol na prechádzke so psom Kaiom. Predstavil si svet z perspektívy svojho mopslíka.

Harikrishnan nemal v úmysle predávať tieto aladinky, sultánky alebo turecké nohavice vyrobené z prírodného kaučuku. Napodiv sa začali predávať na objednávku 6 mesiacov po prehliadke. Ich cena sa pohybovala v rozmedzí od 1100 do 1961 dolárov

Kabelka

Zdroj: PINTEREST/revolt, PINTEREST/dailymail.co.uk

Luxusná kabelka v tvare lietadla

Všetci módni kritici, návrhari, priaznivci módy a aj tí, ktorí sa v nej vôbec nevyznajú boli absolútne prekvapení obrázkami kabelky v tvare lietadla od francúzskej luxusnej značky Louis Vuitton, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach.

Kabelka je súčasťou kolekcie Louis Vuitton jeseň/zima 2021 a navrhol ju americký dizajnér Virgil Abloh. Hnedá taška má charakteristický vzor monogramu značky, krídla, motory, chvost a nos presne tak, ako lietadlo. Najväčším šokom bola cena – kabelka sa predáva za 39 000 dolárov. 

Pozri aj: Hravé pletené svetre - zahrejú a zároveň vyčarujú úsmev na tvári

Topánky

Zdroj: PINTEREST/thesun.co.uk, PINTEREST/SQC

Topánky z rezancov

Talianska značka Bottega Veneta predstavila vo svojej „predjesennej kolekcii 2020" topánky, ktoré nápadne pripomínajú instantné rezance – presne tie, ktoré sme mnohí z nás jedávali počas štúdia na vysokej škole. Dizajnová makramé obuv je k dispozícii v svetlobéžovej alebo sýto žltej farbe. 

Priemerná katalógová cena obuvi Bottega Veneta je 1 000 dolárov, takže ak patríte medzi módnych nadšencov, možno sa vám oplatí vyrobiť si vlastný pár týchto topánok. 

Zdroj foto: úvodná koláž - PINTEREST/vogue.es, PINTEREST/ssense.com, PINTEREST/thesun.co.uk  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní