Najlepšie módne momenty princeznej Diany, ktoré si budeme navždy pamätať

Diana, princezná z Walesu, formovala vkus jednej generácie. Lady Di, ktorá sa z mladej neznámej osoby stala pravdepodobne najslávnejšou ženou planéty, udávala štýl a jej vzhľad nás dodnes inšpiruje. 

Jej vzhľad sa stal predmetom nespočetných novinových článkov a jej elegantný štýl pomohol formovať najhorúcejšie trendy 80. a 90. rokov. Dávno pred sociálnymi médiami bola prvotnou influencerkou práve ona. Poďte sa s nami pozrieť na niekoľko najikonickejších momentov princeznej Diany.

Neprehliadni: Rita Ora a jej starostlivosť o pleť: Čo je kľúčom k jej mladistvému vzhľadu?

Princezná Diana - najpôsobivejšie módne momenty

Hoci jej odkaz siaha ďaleko za hranice módy, princezná Diana je pravdepodobne najväčšou módnou ikonou 20. storočia. Žena, ktorá si získala srdcia ľudí po celom svete, v oblasti módy predbehla svoju dobu. Nestarnúca klasika, inšpiratívne oufity - princezná Diana preferovala nielen eleganciu, ale pohodlný a zároveň nadčasový štýl.

Takmer všetko, čo si Diana na seba obliekla, sa dá s prehľadom nosiť aj dnes. Samotná princezná Diana sa stala módnou inšpiráciou pre mnohé celebrity.

Jej štýl sa nám dnes môže zdať konzervatívny, ale v minulosti používala svoj šatník na pohŕdanie kráľovskými konvenciami. Diana sa preslávila mnohými módnymi momentmi, ktorými často vyjadrovala svoj postoj a názor. Jedným z nich bolo, že sa rozhodla vzdať sa rukavíc pri zdravení verejnosti. Móda bola pre ňu prostriedkom na spojenie sa s ľuďmi a dokonca aj na politické vyhlásenia.

Diana

Zdroj: PINTEREST/gettyimages.co.uk

Princezná Diana počas prechádzky

Lady Diana Spencer počas svojej prvej prechádzky so snúbencom princom Charlesom v Tetbury. Zaujala elegantným outfitom s bielou blúzkou.

Pozri aj: Miley Cyrus - hudobná ikona s dušou rebela: Ako sa vyvinul jej módny štýl?

Diana

Zdroj: PINTEREST/dakhil hammou

Dokonalá princezná Diana v šatoch

Či už išlo o verejné vystúpenia, voľný čas alebo cestovanie, princezná Diana mala jednoducho vycibrený štýl. V kvetinových zavinovacích šatách od Donalda Campbella a s bielym choker náhrdelníkom odchádza z letiska Eastleigh v Hampshire na svadobnú cestu.

Diana

Zdroj: PINTEREST/glamour.com

Módna ikona Diana a jej ležérny štýl

V roku 1981 sa krásna princezná Diana objavila v jemnej košeli s potlačou, žltých nohaviach na traky a ružových espadrilkách na zápase póla v Anglicku. I v tomto na pohľad nedbalom outfite Diana pôsobila veľmi žensky a krásne.

Diana

Zdroj: PINTEREST/cosmopolitan.com

Očarujúca róba - svadobné šaty princeznej Diany

Svadobné šaty princeznej Diany, vyhlásené za „najprísnejšie strážené tajomstvo v histórii módy“, boli úplnou záhadou až do ich dramatického odhalenia v deň kráľovskej svadby.

Slonovinová taftová róba navrhnutá manželmi Davidom a Elizabeth Emanuelovými bola zložito vyšívaná flitrami, riasenou čipkou a 10 000 perlami. Úžasná ukážka štýlu a grandiozity v priebehu rokov vyvolala niekoľko pokusov o napodobnenie. Dianine šaty však zostávajú jednými z najikonickejších kráľovských vzhľadov. Ich cena je odhadovaná na 115 000 dolárov. 

Diana

Zdroj: PINTEREST/express.co.uk

Zaujímavý outfit módnej ikony princeznej Diany

Napriek tomu, že princezná Diana milovala eleganciu, dokázala prekvapiť svojimi ležérnymi, no zároveň nadčasovými a sofistikovanými outfitmi. Jedným z nich bolo tvídové sako so sukňou od Billa Pashleyho a krémové baleríny.

Zaujme Ťa: Ariana Grande – speváčka so skvelým vkusom, ktorý preukazuje aj pri tvorbe parfémov pre ženy

Diana

Zdroj: PINTEREST/nymag.com

Princezná Diana na veľkonočnej omši vo Windsore v apríli 1987

Milovaná princezná Diana počas osláv veľkonočných sviatkov v pastelovo modrom kabáte, klobúku a bielych rukaviciach. Za ruku drží princa Williama, ktorý má na sebe kabát od tej istej módnej dizajnérky.

Diana

Zdroj: PINTEREST/bustle.com

Princezná Diana ako módna inšpirácia

Štýl princeznej Diany je jedinečný a vyberaný za každých okolností a pri každej príležitosti. Príkladom výrazného odklonu od pravidiel kráľovskej módy je jej športový outfit tvorený cyklistickými kraťasami, pohodlnou mikinou a teniskami. O pár rokov neskôr sa tento Dianin vzhľad stal obrovským hitom a outfity s cyklistockými kraťasami sme mohli vidieť na mnohých celebritách, ako Hailey Bieber či Kendall Jenner.

Diana

Zdroj: PINTEREST/Denise Lynne

Legendárne čierne koktejlové šaty

Outfity princeznej Diany boli vždy ikonické, no žiadny z nich nevyvolal taký rozruch ako jej „revenge dress“ - šaty pomsty. Priliehavé čierne šaty odhaľujúce plecia s asymetrickým spodným lemom a šifónovou vlečkou, ktorá splývala vo vetre dokonale zvýrazňovali krásnu postavu Diany. 

Táto nevšedná voľba šiat, ktorými Diana úplne porušila kráľovský protokol, sa zapísala do dejín. To však ale to nie je jediný dôvod, prečo sa princezná Diana dostala na titulky. V rovnaký večer sa totiž princ Charles v televíznom rozhovore priznal, že jej bol počas ich manželstva neverný.

Diana

Zdroj: PINTEREST/theeverygirl.com

Ležérna elegancia podľa princeznej Diany

Vzhľad princeznej Diany v roku 1998 v Polo klube vo Windsore je v podstate majstrovským dielom, pretože vyzerala ležérne, no zároveň šik. Obliekla si jednoduchú mikinu a džínsy a svoj outfit doplnila kovbojskými čižmami, sakom a šiltovkou.

Zdroj foto: úvodná koláž - PINTEREST/standard.co.uk, PINTEREST/people.com, PINTEREST/princessdianabookboutique.wordpress.com
 

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE