Úspech zaručený! Muži s fotkami psov na zoznamkách vyhrávajú!

Muži s fotkami psov na online zoznamkách majú veľkú šancu uspieť u nežného pohlavia. To, že psíčkari pôsobia sympatickým dojmom, nie je žiadna novinka. Nedávno to však potvrdili aj vedci zo španielskej univerzity v Jaéne. Ak vám online zoznamka nie je cudzia, zbystrite pozornosť!

Do štúdie bolo zapojených tristo vysokoškoláčok. Výsledky výskumu ukázali, že ženy sa prikláňajú skôr k mužom, ktorí majú psov, ako k tým, ktorí nemajú žiadnych domácich miláčikov. Toto zistenie má ale ešte jedno špecifikum.

Rôzne typy fotografií

Všetkým ženám ukázali obrázky postavy, ktorá kráčala sama alebo so psom. Aby bol výskum objektívny, pracovali vedci s dvoma typmi fotografií. Prvý bol nasnímaný v dobre osvetlených verejných priestoroch, zatiaľ čo druhý zachytával slabo osvetlenú ulicu v noci.

Na fotky sa dostali psy menej známych a nie veľmi rozšírených plemien. Stredne veľkú rasu reprezentoval portugalský podengo a malé psy zastúpil hrubosrstý jazvečík. Špecifický výber výskumníci zdôvodnili tým, že nechceli, aby ženy vyberali podľa konkrétneho populárneho plemena, ale hodnotili prítomnosť psa všeobecne.

Študentky požiadali, aby vyjadrili, ako zastrašujúco a ohrozujúco si myslia, že ľudia na obrázku vyzerajú. Výsledky ukázali, že pocit pohody u nich evokovali muži, ktorí venčili psov, a to bez ohľadu na prostredie na pozadí fotografie.

Prečítajte si: Sexuálne problémy: Čo je ich príčinou a ako sa im vyhnúť?

muž so psom

Zdroj: Depositphotos

Rozhoduje veľkosť psa

Už vieme, že prítomnosť psa zaznamenala pozitívne reakcie. Vedci však pri skúmaní zistili aj ďalší zaujímavý fakt, a to, že rozhodujúca je aj veľkosť štvornohého maznáčika. Výsledky štúdie ukázali, že malý pes vyvoláva u nežného pohlavia pozitívnejšiu emocionálnu reakciu a vyššiu úroveň pocitu bezpečia ako stredne veľký pes.

Pozor na podvodníkov

Dohodnúť si rande cez sociálne siete alebo aplikácie ako je Tinder je pomerne jednoduché. Vo virtuálnom svete však netreba zabúdať na opatrnosť. Nie každý je čestný a hľadá vzťah založený na dôvere.

Mnohí si aj bez vedcov uvedomujú, že fotky mužov so zvieratami dokážu zaujať. A tak sa môže stať, že si dohodnete rande online s niekým, kto len predstiera, že chová nejaké zvieratko. V realite pritom vôbec nemusí byť fanúšikom psov či iných zástupcov zvieracej ríše.

Inšpirujte sa: Na rande s niekým, kto nie je váš typ? 5 dôvodov prečo to skúsiť!

muž so psom

Zdroj: Depositphotos

Klamárom treba klásť správne otázky

Ani internetové rande však nemusí dopadnúť katastrofálne. Podvodníci sa po istom čase zvyčajne prezradia sami. Stačí, ak im budete klásť tie správne otázky. Spýtať sa môžete na meno, vek, charakteristiku, povahu psa, obľúbené miesta či spoločné aktivity.

Ak sa aspoň trochu vyznáte v psích plemenách alebo samy máte psa, nenecháte sa tak ľahko oklamať a zistíte, či daný človek iba zavádza alebo naozaj hľadá niekoho, kto bude mať rovnako rád jeho ako aj jeho štvornohého priateľa.

Pozri aj: Aká je najatraktívnejšia mužská vlastnosť? Odpoveď vedcov prekvapí

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE