Beznádejne zamilovaný chlap? Tieto signály vám prezradia, že „je do vás" až po uši!

Beznádejne zamilovaný chlap? Tieto signály vám prezradia, že „je do vás
  • 14.11.2022
  • Michaela Kožáková

Keď s niekým chodíte, často sa pristihnete pri tom, že premýšľate, či to s vami myslí vážne. Niektorí muži jednoducho nedokážu správne vyjadrovať svoje emócie. Môžete tiež naraziť na chlapov, ktorí ukazujú, že im na vás záleží, no v skutočnosti sú len dobrými klamármi. A potom sú tu muži, ktorí sú tajnostkári – tí, ktorí vám priamo nepovedia, že vás milujú, ale správajú sa k vám nežne a s láskou.

Niektorí muži svoju lásku nevyjadrujú verbálne, no môžu prejavovať známky toho, že sú do vás bezhlavo zamilovaní. Keď vás niekto skutočne miluje, viete to, pretože sa vďaka nemu cítite výnimočne. Ako sa prejavuje zamilovaný chlap? Kedy má muž vážny záujem? Ak stále pochybujete o tom, či je do vás zamilovaný alebo to len hrá, čítajte ďalej.

Neprehliadni: Vzťah na diaľku: Ako ho zvládnuť a ako ho rozvíjať tým správnym smerom?

Vždy má na vás čas

V dnešnej dobe sa všetci ponáhľajú, nestíhajú a všetko robia na poslednú chvíľu. Vždy sa môže niečo vyskytnúť, čo naruší plány. Napriek akýmkoľvek okolnostiam si však ten váš vyvolený vždy urobí čas na to, aby bol s vami a videl vás. Aj keď je to iba na krátku dobu medzi poradami. 

Predstaví vás svojej rodine

Ľudia, ktorí to s niekým myslia vážne, neskrývajú to pred svojimi priateľmi a rodinou. Svoj vzťah udržujú v tajnosti len vtedy, keď si myslia, že v blízkej budúcnosti to pravdepodobne nebude fungovať a berú danú osobu len ako chvíľkové pobavenie. Ak vás váš muž predstaví svojej rodine a priateľom, je to jednoznačný signál toho, že je do vás zamilovaný. Chce, aby ste spoznali ľudí, ktorí sú v jeho živote dôležití.

Vyžaduje intimitu

Nemáme na mysli sexuálnu intimitu, ale náhodné dotyky. Ak máte pocit, že jednoducho využíva každú príležitosť, aby sa vás dotkol alebo vás objal, tak presne takto sa správa zamilovaný človek. Ak vás skutočne miluje, bude cítiť neustálu potrebu držať vás za ruku a bozkávať vás.

Ak ste si všimli, že vás často obdarúva bozkami na líce alebo na vlasy, objíma vás, sú to všetko jasné znaky toho, že k vám prechováva city, ktoré presahujú túžbu. Dokonca i na sociálnych sieťach bez váhania dáva najavo, že vy dvaja patríte k sebe. 

Je aktívny

Ako dáva muž najavo, že má záujem? Jednoducho tak, že sa aktívne stavia k vášmu vzťahu. Často vám napíše ako prvý? Alebo vám pravidelne voláva? Nachádzate si od neho ráno správy s milým odkazom? Je to on, kto iniciuje vaše stretnutia? Tento muž vás jednoznačne miluje!

Očný kontakt

Očný kontakt zamilovaného muža je iný ako ten, ktorý má iba záujem. Ak je do vás muž zamilovaný, má tendenciu udržiavať s vami očný kontakt alebo sa na vás dlhšie pozerať. Očný kontakt medzi dvoma zamilovanými ľuďmi býva často intenzívny, niektorí muži sa však môžu cítiť zraniteľní, vtedy, ak ich prichytíte pri tom, ako sa na vás pozerajú. Možno sa vám už stalo, že ste ho prichytili, ako na vás túžobne pozerá a v tom momente sa zahanbil a odvrátil zrak. 

Je sám sebou

Muž, ktorí vás skutočne miluje, sa cíti vo vašej spoločnosti pohodlne a sám sebou, pretože vám dôveruje. Nebojí sa prejaviť, je uvoľnený a nemá obavy z toho, že ak aj povie nejakú hlúposť, tak ho vysmejete. Pozor, ak zistíte, že váš muž je iný vo vzťahu k svojim priateľom a rodine ako ku vám, môže to byť varovaním, že sa pred vami snaží niečo skrývať. 

Venuje vám všetku svoju pozornosť

Napriek tomu, že okolo vás je mnoho žien, má oči len pre vás. Nezaujíma ho okolie, nevníma čas a uprene na vás hľadí. Hltá každé vaše slovo a máte pocit, že sa mu nechce ísť domov. Mohol by totižto stráviť hodiny počúvaním vás a pozeraním sa na vás. 

Rozpráva o budúcnosti

Ak vždy, keď váš muž hovorí o budúcnosti a predpokladá, že patríte do nej aj vy, je to jednoznačný signál toho, že vás skutočne miluje. Nielen to, ale ak sa vás pýta na vašu budúcnosť, s najväčšou pravdepodobnosťou sa snaží zistiť, či to zapadá do jeho plánov. Viacerí psychológovia tvrdia, že keď si partneri navzájom kladú otázky o budúcnosti, svedčí to o istej úrovni intimity a zamilovanosti. Ďalším znakom toho, že mu na vás naozaj záleží je, že často používa množné číslo – „my".

Pozri aj: Aká je najatraktívnejšia mužská vlastnosť? Odpoveď vedcov prekvapí

Ako rýchlo sa muži dokážu zamilovať?

Vedeli ste, že muži sa zamilujú rýchlejšie ako ženy? Podľa prieskumov priemerný čas, počas ktorého sa muži zamilujú, je 88 dní, zatiaľ čo tie isté pocity skutočnej lásky pociťujú ženy za 134 dní.  

61 percent žien a 72 percent mužov verí v lásku na prvý pohľad. Zvyčajne to, čo ľudia považujú za „lásku na prvý pohľad", je v skutočnosti sexuálna príťažlivosť. Z tejto príťažlivosti sa možno neskôr vyvinie láska a osoba, ktorá vás priťahuje, skončí ako vaša manželka, manžel. Niektoré štúdie naznačujú, že mozgové podnety spojené s láskou sa môžu aktivovať v priebehu jednej pätiny sekundy po stretnutí s danou osobou. 

Mužom častejšie trvá dlhšie, kým povedia, že sú zamilovaní, než to, kým to pocítia. Buďte teda trpezlivé pri čakaní, kým sa ten váš dostane na úroveň, kedy je pripravený vyjadriť svoje emócie.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní